KAKO IZBJEĆI ‘ZAŽBUKANO’ LICE? Savjeti uz koje će vaša šminka biti besprijekorna

Youtube

Lice nam se masti tijekom dana i to u kombinaciji s previše pudera ne izgleda lijepo.

Često puta želimo izgledati kao da imamo savršen ten no nekad nas u tome spriječava crvenilo, prištići i akne. To sve nekako želimo sakriti i često se zanesemo i na lice stavimo previše pudera i korektora. Krajnji rezultat nije bajan, a često lica izgledaju “zažbukano”.

Prva pogreška koju radimo, a treba je svakako izbjegavati jest nanošenje predebelog sloja korektora ispod tekućeg pudera. Ako korektor nanosimo na prištiće lako je moguće da će to mjesto preko dana postati suho i ljuskavo. Još goru stvar napravimo kada taj korektor pregrubo utljavamo na prištiće koje želimo sakriti, upravo to uzrokuje to ljuskanje kože.

Youtube
Youtube

Ono što zapravo želite napraviti jest nanošenje tekućeg pudera ili podloge koju inače koristite prije nanošenja korektora. Tako ćete vidjeti je li puder prekrio nesavršenosti koje želite sakriti pa možda korektor nećete morati uopće koristiti.


Druga greška su slojevi. Često mislimo da više slojeva znači i bolje prekrivanje, no zbog toga će podloga samo izgledati debelo i “tortasto”, kao da ste sloj kreme stavili na lice. Ovo možete spriječiti i korištenjem laganijih korektora umjesto onih gustih i teških.

Treća greška je korištenje tekućeg pudera koji je pregust i pretaman za vaš tip i ton kože. U ovom slučaju najbolje je pronaći najlaganiju podlogu koja postoji, a da vam još uvijek pruža dovoljno prekrivanja za nesavršenosti. Što je tekući puder rijeđi to će se lakše stopiti s kožom i izgledat će prirodnije.

Pixabay
Pixabay

Četvrta greška je utrljavanje pudera u kožu. Ovo se posebno odnosi na one s problematičnom kožom. Kada koristimo prste za utrljavanje pudera zapravo radimo mikropiling zbog kojeg će do izražaja doći suha mjesta na vašem licu i počet će se ljuskati. Upravo zbog ovog vaša podloga neće izgledati besprijekorno i prirodno kako biste željele.

Umjesto prstiju koristite vlažne spužvice ili Beatuy Blendere s kojima ćete “utapkati” puder na lice.

Peta greška je korištenje pudera u prahu koji je previše pigmentiran za vaš tip kože i nanošenje istog četkicom. Jako pigmentirani puderi još će jače prekriti nesavršenosti, ali će izgledati debelo i “zažbukano”. Korištenjem četkice za nanošenje pudera u prahu dižete s lica podlogu koju ste predhodno nanjeli što će rezultirati neujednačenim tenom.

Pixabay
Pixabay

Kako biste ovo izbjegli koristitite puder bez pigmenta, tzv. translucent powder koji će matirati vaš tekući puder, ali neće izgledati debelo i neprirodno. I njega utapkajte spužvicom.

Šesta pogreška se odnosi na pokušaje popravljanja masnih djelova lica. Tijekom dana svakako će nam se koža zamastiti, a najgore što tad možete napraviti je da ta mjesta idete nanositi isti pigmentirani puder kako biste ih matirali. U tom trenu izgledat će kao da se matirali lice, ali puder u prahu pomiješat će se s uljem na licu i stvorit će se “pasta”.

Masne dijelove lice ćete matirati tako da uzmete komad wc papira ili maramicu i razdvojite je na slojeve. Nježno papir pritisnite na mjesta koja su se zamastila, to će maknuti višak ulja, nakon čega možete šminku popraviti puderom bez pigmenta.

Izbjegnite ove pogreške, upotrijebite navedene savjete i vaša koža izgledat će prirodno, mat i besprijekorno cijeli dan.

Komentari