Kako bi trebao izgledati rad od kuće

Pixabay

Iako se u Hrvatskoj zasad ne nazire razlog panici po pitanju korona (Covid-19) virusa, možda su neki od vas ipak odlučili više raditi od kuće. Grazia donosi nekoliko savjeta za rad od kuće po pitanju produktivnosti, ali i higijene.

1. Rad od kuće zahtjeva jako dobru organizaciju stoga se smjestite za stol, a ne ostajte u pidžami i u krevetu. Smjestite si sve što vam je potrebno u blizinu – poput kave, grickalica ili mobitela, kako bi smanjili stalno ustajanje i odvlačenje pažnje od posla. Ne zaboravite se povremeno rastegnuti i ustati sa stolca.

2. Ako ste kod kuće, ne znači da možete zaboraviti na higijenu, posebice ako ne živite sami. Možda vi niste u kontaktu s drugim ljudima ili se ne vozite javnim prijevozom, ali vaši ukućani vjerojatno jesu. Uostalom – mobiteli, tipkovnice, kartice, novčanici su sve stvari koje dodirujemo rukama stoga ne bi bilo loše povremeno ih očistiti. Ukoliko ste prehlađeni ili je netko od vaših ukućana, pripazite da ne dijelite ručnike, promijenite posteljinu te češće vjetrite prostor.

3. U boljoj produktivnosti pomoći će vam i kontrolirani pristup news portalima i društvenim mrežama. Ovih dana teško je zaobići paniku i navalu vijesti i informacija sa svih strana. To vas može samo dodatno zabrinuti, pa ostavite listanje stranica, Instagrama i Facebooka za pauzu ili nakon što obavite najvažnije zadatke.

4. Razveselite se s nekim hobijem ili kuhanjem – kada puno vremena provodite kod kuće, važno je upitati se što vas usrećuje. Bio to neki jednostavni i zdravi recept, omiljena serija i kokice prije spavanja, šetnja šumom sa psima – svakako ostavite vremena svaki dan za ono što vas usrećuje, kako ne biste otišli u krevet loše raspoloženi i nesretni.


Komentari