Istina je da morska voda liječi sve rane: Zbog ovih četiri razloga okupati bi se trebali i oni koji ne vole na plažu!

pixabay.com

Ljudi su još od davnih vremena bili svijesni pozitivnih učinaka mora na ljudsko zdravlje. Tako je i Hipokrat u antičkoj grčkoj svoje pacijente znao liječiti kupkom u vodi bogatoj mineralima, a moderna je znanost potvrdila njegova saznanja, piše N1.

Postoje barem četiri znanstvenih dokaza koji potvrđuju da je morska voda ljekovita za ljude.

Ona osnažuje imunološki sustav ubog svog bogatstva vitaminima, soli, aminokiselinama i mikroorganizmima koji djeluju poput prirodnog antibiotika. Tako pomažu tijelu u borbi protiv štetnih bakterija, a udisanje morskog zraka u tijelo unosi negativno nabijene ione koji imaju važnu ulogu u obrani organizma. Osim toga, plivanje u moru širi pore na koži što ubrzava izbacivanje toksina.

Plivanje u moru također je odlično za cirkulaciju i doprinosi kvaliteti rada krvožilnog sustava. More također briše učinke stresa, loše prehrane i zagađenja jer pomaže tijelu nadomjestiti minerale izgubljene ovim štetnim faktorima.

Morska voda također uravnotežava organizam tako što pokreće tjelesni mehanizam samoiscjeljivanja. na taj način može smanjiti simptome bolesti poput astme, artritisa, bronhitisa i upala. Morska je voda prepuna magnezija koji je neophodan za pravilno funkcioniranje organizma. Ona stoga opušta mišiće i može pozitivno djelovati na kvalitetu sna.

Na kraju, svi minerali koje morska voda sadrži mogu izliječiti kožu, te pomoći u hidrataciji. zbog toga će koža nakon kupanja u moru izgledati lijepe, te će pomoći u uklanjanju crvenila ili hrapavosti na koži.


Komentari