ISPOVIJEST DJEVOJKE KOJA JE ABORTIRALA: ‘Kakvo sam ja to čudovište. Ja to nisam htjela. Oću svoje dijete nazad’

plus.google.com

Pobačaj je uvijek bila kontroverzna tema oko koje se vode žustre rasprave. I dok neke žene naprave pobačaj jer su to same tako odlučile, mnoge su prisiljene od strane svoga partnera. Upravo je ovaj drugi slučaj proživjela naša sugovornica koja prolijeva suze za svojim nerođenim djetetom i dan danas.

“Isuse Bože napravila sam to. Morala sam, prisilio me”, plačući nam se javila jedna sugovornica koja je željela ostati anonimna. Naime, radi se o devetnaestogodišnjoj djevojci koja je sa svojim dečkom bila od samog djetinjstva. I dok neki kažu kako žena sa svojim tijelom može raditi što želi, ljudi diljem svijeta osuđuju ovakav čin smatrajući ga ubijanjem nerođenog djeteta.

“Ne mogu vjerovati da sam to napravila, nisam bila svjesna što činim. Prolupao je kad je čuo da sam trudna, a moji pojma nemaju“, jecala je na telefon djevojka jedva susprežući suze. No, to nije ono najgore. Kako kaže, u bolnici u kojoj je napravila pobačaj doživjela je najgore moguće iskustvo. Rekla nam je kako ju je ginekolog koji ju je u bolnici pregledao počeo pred svima vrijeđati.

“Ma sram te može biti. Sve ste vi flundre najobičnije. Kada se treba seksati onda se širite ko krave, a kada treba roditi onda se nema za dijete, ma fuj”, riječi su jednog ginekologa zagrebačke bolnice. Naša sugovornica bila je pod velikim stresom no, ipak je nastavila svoju ispovijest.

“Prije anestezije, potpisala sam nekakav upitnik. Nakon toga rekli su mi da se presvučem u spavačicu i čekam da dođu po mene”, rekla je i dodala kako je soba bila puna mladih djevojaka koje su čekale na pobačaj. Po njenom glasu mogli smo naslutiti kako je u tom trenutku proživljavala scenu nekog psihološkog trilera. Također nam je kazala kako djevojke međusobno uopće nisu komunicirale te da se osjećala kao da je u najgorem mogućem filmu. Najednom, čula je glas sestre koja je dozivala njeno ime. Operacijska sala bila je spremna. Anesteziolog je bio spreman. Sve je bilo spremno kako bi se iz njezinog djeteta na najbrutalniji način “isisalo” maleno nedužno biće.


“Kada sam se legla na onaj odvratni stol, anesteziolog me primio za ruku i rekao: “Sve će biti u redu. Ništa se ne boj, radimo to po stoti put, samo broji od 10 unazad i zaspat ćeš. Sve će biti gotovo za 20 minuta. Jedino što sam vidjela su nekakve zastrašujuće metalne sprave“.

Kako kaže zaspala je i odjednom se probudila u sobi sama samcata.

“Rekao je da će doći i nije došao. Stavili su mi neki ogromni uložak i rekli kako ću krvariti tri tjedna. Nikoga nije bilo da me primi za ruku i utješi. Tada sam shvatila da je moja beba otišla zauvijek“, nastavlja nam naša sugovornica ovo užasno iskustvo. Kazala nam je kako je nakon dva sata otišla iz bolnice doma. Sama. Tek je idući dan shvatila gdje je bila i što je napravila.

“Kakvo sam ja to čudovište. Ja to nisam htjela. Oću svoje dijete nazad. Ubit ću se, poludjet ću. Što da radim”, neprestano je ponavljala, ne mogavši se oprostiti sa svojim činom. Kako doznajemo, godinu dana nakon ovog užasnog iskustva, djevojka je u “komi”.

“Nikada si ovo neću oprostiti. Samo zato jer sam mislila da će me ostaviti… koja sam ja glupača. Ostavio je ovako i onako”, završava nam svoju ispovijest koja nas je zgrozila.

Mnogo je mladih djevojaka koje naprave pobačaj za kojim žale čitav život. S druge strane, mnogo je i bolnica koje odobravaju ovaj užasan čin. No, u Hrvatskoj su se nedavno opet uzburkale strasti oko pobačaja i mnogo je bolnica u Zagrebu koje to ne izvršavaju.

Najnoviji podaci što se tiče broja pobačaja u Hrvatskoj odnose se na 2011. kada je prijavljeno 10.401 prekida trudnoće, od čega ih je 4.347 ili 41.8 posto bilo na zahtjev žene. Pretpostavlja se kako je brojka ustvari mnogo veća.

 

 

Komentari

loading...
-->