GNJUSNI IZNAJMLJIVAČI PISALI MAJKAMA S DJECOM ‘Mislio sam da si solo, p*co bi te’ (FOTO)

pitajmamu.hr

Neugodna iskustva prilikom traženja stana.

Dvije majke s malom djecom ujedno i prijateljice u potrazi za stanom naišle su na iznajmljivače koji su im nudili nemoralne ponude i pisali poruke izuzetno uvredljivog sadržaja. One su sve objavile na Facebooku.

2 mame s 2 male bebe traže stan u novom zg (zapad/istok) svejedno, uvjet je da bude dvosoban il 1,5 soban (soba + dnevna). Nismo zahtjevne al tražimo cca 50m2. Najviša cijena 250-300e + režije.”, napisala je majka iz Zagreba u jednoj Facebook grupi za traženje i oglašavanje stanova za najam. Na prvu ovo djeluje kao običan oglas za najam stana, kakvi svakodnevno kruže po društvenim mrežama.

No, u nastavku dotična majka ističe kako su ona i prijateljica uredne platiše i imaju primanja, a to su naglasile jer su ih otpilili već nekoliko puta zbog beba. Da su mala djeca bolna točka zagrebačkih stanodavaca potvrđuje i Tina.

Nitko ne želi djecu u stanu,a  to je samo jedan od problema

Nitko ne želi djecu u stanu, kao da se radi o sidi a ne o djeci.. Ako i može onda je stan 500 eura 30 kvadrata.. Sramota, čim imaš djecu nema šanse za stan..”, objasnila je Tina. Obitelji s djecom često se žale na ovakav pristup stanodavaca prilikom iznajmljivanja stana.

No, nepoželjna djeca nisu jedini problem ovih mladih majki koje su u potrazi za stanom. Naime, njihovi muževi obavljaju terenske poslove zbog čega dvije prijateljice i traže zajednički stan. Ipak, čini se da pojedini stanodavci prilikom iznajmljivanja stana zauzvrat ne očekuju novac.”Mislio sam da si solo, p*co bi te.” i “Ku*vo“, samo su neke od poruka koje pristižu majkama.

Screenshot
Screenshot

” Uglavnom su uleti, ne moraš ništa plaćati, ali ja bi bio s tobom u krevetu.”, objašnjava jedna od prijateljica. Mlade obitelji uglavnom nemaju mogućnosti za osigurati si vlastiti krov nad glavom, a sudeći prema iskustvima, najam stana polako postaje nemoguća misija kada su u pitanju djeca. A ukoliko se radi o majci uz koju nije suprug, očito moraju biti spremne na svakakve uvredljive poruke dok ne pronađu adekvatan stan.

Po svemu sudeći, obitelj se našla na žestokom udaru, a zaštita države i Grada nema se čime pohvaliti. Ostaje pitanje, tko će pružiti prihvatljivu zaštitu onima na kojima bi čovječanstvo trebalo opstati?


Komentari