(FOTO) Ovo je test za prvašiće koji je razljutio roditelje, jedno dijete ocijenjeno s -1

Flickr

Je li vama “na prvu” sve jasno u testu?

U Facebook grupi “Mame na Fejsu” jedna majka objavila fotografiju test kojeg njezin prvašić nije znao riješiti, pitanju su, naime, postavljena kao zagonetke.

“Lijepi pozdrav. Evo molim vas ako se mogu javiti roditelji prvašića da mi napišu kakvo mišljenje imaju o testovima, zadacima koje dobivaju djeca. Evo iskreno,ja sam ogorčena, priložit ću dio testa koji su djeca danas pisala. Pola razreda je dobilo jedan, s time da su dvije mame rekle ako se ovako nastavi da će djecu prebacit u drugu školu ili drugi razred (posto A i B uče drukčijom tematikom), naša učiteljica je izabrala težu metodu. Kako da se nosimo time?”, napisala je iznad fotografije.

FOTO: Facebook/ MaMe na Fejsu
FOTO: Facebook/ MaMe na Fejsu

Djecu je očito zbunilo što su pitanja u formi zagonetke i nisu shvatili koja je poanta pitanja ni koji odgovor moraju dati. Da stvar bude još gora mama se obratila na Fejsu s još jednom informacijom koja je dodatno šokirala roditelje. Naime, jednom djetetu učiteljica je dala ocjenu -1. 

Malo je reći da su se ostali roditelji razljutili jer smatraju da ovakav test nije primjeren uzrastu djece. Drugi su zaključili da su ovakva pitanja dobra ako se djecu cijele godine uči da zaključuju i da sami dolaze do odgovora, ali ne ako ih se prije testa uči da “štrebaju” napamet.

Većina roditelja složila se da je ovo odličan način učenja jer se kroz zagonetke potiče razmišljanje i upravo tako bi trebali raditi vježbe i zadaće, ali ne i koncipirati test na ovaj način.


Komentari