Doktorica o kojoj bruji cijeli kvart: ‘Dok sam čekala pregled ona je olajavala kolegice’

The Hearld

Pacijenti joj prigovaraju zbog niza spornih i upitnih postupaka.

Liječnik obiteljske medicine osoba je u koju moramo imati povjerenja. On zna sve o nama, naše zdravlje u njegovim je rukama, a ukoliko ima nemaran pristup prema pacijentu, on može dovesti do nepoželjnih posljedica.

Međutim, nerijetko se događa da pacijenti nisu zadovoljni svojim liječnikom obiteljske medicine, a neugodna iskustva koja doživljavaju u njihovim ambulantama potiču ih da se prebace kod nekog drugog liječnika prvom prilikom.

Dr, Jasna Rodić jedna je od takvih liječnika, ako je suditi prema žalbama njenih pacijenata. Jedna Zagrepčanka opisala je iskustvo iz njezine ambulante u kvatrovskoj grupi “Zakaj volim Špansko” čime je potaknula susjede da se i oni sami osvrnu na rad ove liječnice.

Naime, kako je ova Zagrepčanka navela, dr. Rodić bila je vrlo neugodna prema njoj, unatoč činjenici da je tijekom njezinog boravka u ordinaciji – vodila privatan telefonski razgovor, pustivši pacijenticu da čeka.

“Danas sam kod doktorice Josipe Rodić doživjela izrazito neugodno iskustvo. Ulazim u njenu ordinaciju i u taj čas dr. Rodić zvoni mobitel. Ona se javlja na poziv i počinje razgovarati. Razgovor traje, traje i traje. Voljela bih naglasiti da preko mobitela nije spašavala nečiji život, nego je sa svojim kolegicom olajava druge kolege itd – sve se jako dobro čulo.” piše ova nezadovoljna pacijentica.

S obzirom da joj se žurilo na posao, upitala je doktoricu koliko će još razgovor trajati. Međutim, dr. Rodić ovo pitanje nije baš najbolje “sjelo”, a privatni razgovor nije prekinula.

“Dr. Rodić ne prekida razgovor nego gura nalaze prema meni i kaže: Evo vam nalazi, dođite onda drugi put kad ćete imati vremena na što joj ja govorim da ne idem nikamo. U taj tren ona konačano završava razgovor – vidno iznervirana i kaže mi da oni imaju kontrole i onda je dužna javit se na poziv. I da se ubuduće naručim pa neću morati čekati – ne znam kakve to logike ima.Nakon toga pregled je trajao par sekundi , a na kraju mi je bahato rekla da nisam obavezna imati nju kao liječnicu.” nastavlja pacijentica koja je odlučila poslušati liječnicu te pronaći drugu ambulantu.

Niz nevjerojatnih iskustava s doktoricom

Na njezino iskustvo javio se veliki broj pacijenata ili bivših pacijenata dr. Rodić koji su potvrdili da joj je ovo uobičajena praksa, a osim neprofesionalnog pristupa prema pacijentima, požalili su se i na njezin površan i nemaran rad te “izvlačenje” novaca od pacijenata.

“Zbog te bahatosti i prepisivanja Klavocina od 1g (!!!!) na moje glumatanje da dobijem ispričnicu i ja sam otišla već davno. Svaka čast onima koji ju mogu trpit, a pogotovo onima koji misle da ta žena stvarno radi nesto pozitivno po pitanju ičijeg zdravlja.” napisala je bivša pacijentica.

Odnos nije jedino što joj pacijenti zamjeraju. Naime, kako navode, preglede naplaćuje osjetno skuplje, a nije joj strano niti naplaćivanje potvrda koje se ne naplaćuju.

“Meni je pije par godina naplatila potvrdu da ne bolujem od  psihičkih bolesti 200kn. A to se ne naplaćuje…. Žali sam se i HZZO mi je vratio novce…. Drugi put kad mi je opet trebala opet mi je naplatila i rekla neka se žalim. Poslala me na spirometriju dok sam bila full bolesna i naravno da nisam mogla puhat, samo zato da bi rekla kako imam OPSTRUKTIVNU PLUĆNU BOLEST!!! (da sam imala sad me više ne bi bilo) kako bi mi mogla prepisati doživotno lijek od kojeg očito dobiva proviziju. Kasnije sam sama otišla na pretrage i pluća zdrava ko dren…..tu sam pukla i uzela svoj karton!” opisala je jedna Zagrepčanka potvrdivši navode da je liječnica sklona “izvlačenju” novaca od pacijenata.

Postoji čitav niz loših, pa čak i nevjerojatnih iskustava s ovom doktoricom, a više puta je bila prijavljivana i HZZO – u, tvrde pacijenti te navode da je imala nekoliko kontrola, platila kaznu i nastavila po starom.

“Pa ja sam je prijavila HZZO-u…imala je 3-4 kontrole…platila je kaznu, ja sam otišla od nje, a koliko čitam ona je još uvijek ista…žalosno.” navodi bivša pacijentica koja je Rodić prijavila zbog uvođenja 060 linije prije 4 godine.

Linija 060 za pacijente

Naime, dr. Rodić poznata je javnosti upravo zbog linije preko koje je uzimala pacijentima novac, a koja je počinjala sa skupim 060 brojem. Građani  su se neugodno iznenadili kada su shvatili ovu novost prilikom pokušaja kontaktiranja liječnice.

” Minuta iznosi 3 kune i 49 lipa. Naplata počinje nakon signala. Dobili ste spec. ordinaciju obiteljske medicine dr. Rodić. Molimo pričekajte trenutak.”, javljao se snimljeni glas s druge strane.

Tada je Rodić HRT – ovim novinarima objasnila kako ima i običan telefon, no ne stigne se na njega javljati. Ali na ovaj koji puno stoji ipak se stizala javiti, a tom je prilikom ponudila i alternativno rješenje: Ne morate zvati ovaj broj. Dođite, sjednite i čekajte!

Ipak, dr. Jasna Rodić morala je ukinuti ovu liniju pod pritiskom HZZO – a. Sudeći prema komentarima bijesnih pacijenata ovo je jedina praksa koju je dr. Rodić ukinula. Unatoč brojnim žalbama, prigovorima i prijavama, način rada ostao je isti.

Kako bismo čuli i njezinu stranu priče, spornu liječnicu smo kontaktirali, međutim, nije bila raspoložena za razgovor te nam je poručila da pošaljemo upit putem maila što smo i napravili. Njezin odgovor još uvijek čekamo.

Upit smo poslali i HZZO – u, a odgovor nije stigao do zaključenja ovog teksta.

Kakva su vaša iskustva s liječnicima? Pišite nam na [email protected].


Komentari