DOBRO SRCE ZAGREPČANINA: Ovo je čovjek koji beskućnicima pruža krov nad glavom

wiki

Vrijeme darivanja i dobrote trebalo bi trajati cijelu godinu.

Damir Kranjčec otac je i djed iz samog centra Zagreba koji je odlučio svoje vrijeme posvetiti pomaganju. Život ga je spletom okolnosti doveo u glavni grad gdje živi i radi, a posljednih godina odlučio je da želi učiniti nešto više.

Facebook/ Damir Kranjčec
Facebook/ Damir Kranjčec

Svakodnevno na ulicama grada srećemo ljude manje sretne od nas, a često prolazimo pored njih kao pored duhova. On je to odlučio promijeniti.

Gospodin Damir ima viška kvadrata, eto, tako su se nekako poslagale kockice. Umjesto da taj prostor zjapi prazan on ga je uredio za one koji nemaju svoj krov nad glavom. Tako je u svoj dom već primio tri potpuna stranca i pružio im sklonište od hladnoće.

Damir Kranjčec
Damir Kranjčec

Mnogi će mu reći da se mora paziti i da ne prima bilo koga jer čak i oni koje dobro poznajemo mogu izdati naše povjerenje, a kamoli stranci. Pitali smo ga je li imao neugodnih iskustva.

“Definitivno imam loša iskustva sa tim ljudima, ali sve je to život“, rekao nam je.

I bez obzira na to on i dalje želi pomagati, on od toga nema nikakve materijalne koristi, baš kao ni njegov sin Hrvoje koji mu pomaže u ovom pothvatu.

Damir Kranjčec
Damir Kranjčec

“Meni to nešto znači. Njima je to odlično. U konačnici ja i Hrvoje smo bili zadovoljni“, govori nam.

Zaista vjerujemo u tu zadovoljštinu koja dolazi iznutra, jer ljudi kojima ova obitelj pruža dom nemaju ništa za dati, sama činjenica da rade dobro djelo, vjerujemo, nekako smiri čovjeka i pruži mu to zadovoljstvo. Oni daju i ne traže ništa zauzvrat.

Damir Kranjčec
Damir Kranjčec

Damir i sada traži jednu osobu kojoj je potreban dom jer kako sam kaže “oduvijek je imao potrebu podijeliti osmijeh”.

Obavio je na Facebooku svojim prijateljima da prošire glas ili da mu pošalju osobu za koju znaju da joj treba krov nad glavom. Ako vi poznajete nekog takvog slobodno mu se javite na Fejsu ili na broj 098509503.


Komentari