ČULA SAM ZA DAMU KOJA UOPĆE NIJE FINA…A ZOVE SE “FINA”

Na trenutak sam čak zločesto pomislila kako mi je malo drago što je ovu damu s pramenovima priklještila jedna dama bez damskih manira. Fina…

Nimalo mi se ne žuri s odrastanjem. Ovih dana sam uronila u svijet “ovršenih” i to sasvim slučajno. Taman negdje između “Mijenjam ženu” i “Šoping kraljice” na kavu kod mame je došla jedna njezina prijateljica. Nakon što se pohvalila pramenovima i novom maskarom, počela je kukati kako mora djecu opremit za školu: “Mislim, okej, Bandić nam je dao knjige, ali gdje je sve ostalo?” Pa je krenula nabrajat: Papuče, olovke, bilježnice, torbe..

Ja sam brzinom munje cijeni njezinih pramenova pribrojila maskaru i dobila sasvim pristojnu školsku torbu! Al’ dobro, kaj sad…ono što je mene zainteresiralo jest njeno uporno ponavljanje da je ovršena. Znam, kužim, ne bi me trebalo zanimati, ali je taj izraz djelovao užasno zabrinjavajuće, pa je krenulo guglanje. Ono što me zapravo dotuklo, bile su riječi moje mame: “Nije to ništa čudno, Laura. I ja sam ovršena!” Mooooolim?

Ako sam skužila Google i maminu priču, netko ti prisvoji tvoj bankovni račun i krade novac! Mislim, ja to nemrem drugačije reći, ali…ako nešto nekaj u životu ne platiš, onda je to zato što ne možeš, a ne zato što nećeš! Baš kad sam sasula paljbu po bankama, doznam da to nisu banke nego “Fina”.


Da, da…mogu oni imat naočale i kravate, ali ta “Fina” uopće nije fina. Fakat ne znam tko ju je uopće izmislio i tako nazvao. Samo se nadam da će u vrijeme kad ja odrastem ta “Fina” dama nestat. S njom će valjda nestat i mamine brige… Što se mamine prijateljice tiče, njen problem je nestao čim je vidjela kako se gospodična iz “Šoping kraljice” kombinira: “Isuse…neće valjda ove hlače kupit? Pa to niti najmanje nije tema! Ali joj je ta košulja divna…Koji je to butik? Sutra idem tamo, ta košulja zaslužuje mjesto u mom ormaru!” Ja sam samo pomislila kako i njeni klinci trebaju papuče za školu, a košulju bi trebala pretvoriti u omote za bilježnice i šestare.

Na trenutak sam čak zločesto pomislila kako mi je malo drago što je ovu damu s pramenovima priklještila jedna dama bez damskih manira. Fina…

Komentari

loading...
-->