ČUDO ZA NAŠE ZDRAVLJE! Evo zašto biste godišnji trebali provesti na moru

Pixabay

Ljeto je vrijeme kada se velika većina nas zaputi put Jadrana, kako bi uživali u godišnjem odmoru i naravno našem predivnom Jadranskom moru.

Morska je voda jedno od onih čuda prirode, koje osim što nas u trenutku smiri, ima i cijeli niz blagodati na naš organizam. Smiruje, umiruje, pomaže, a nakon što vidite koje su sve njezine blagodati, kao i općenito blagodati mediteranske klime koja je karakteristična za našu obalu, poželjet ćete odmah put mora.

Morska voda potiče obnovu stanica, poboljšava izgled kože, stimulira metabolizam, sprječava upale, čisti kožu i pomaže u uklanjanju celulita. Također, potiče funkcije organa koji filtriraju i izlučuju štetne tvari iz organizma, kao što su jetra, bubrezi i koža.

Morski zrak pomaže kod nesanice i depresije

Morski je zrak bogat negativnim ionima i ozonom, što uz aktiviranje dubokog disanja jača imunitet, poboljšava koncentraciju, smanjuje nesanicu, depresiju, glavobolju i umor, te olakšava tegobe ljudima koji boluju od astme i alergije.


Morska voda ublažava upale

Ublažava artritis i bolove u leđima i mišićima, ublažava upale, opušta i potiče oslobađanje viška tekućine iz organizma. Boravak na moru oslobađa od stresa, jer morska voda sadrži visok postotak magnezija. More je idealno za sportske aktivnosti kao što su plivanje, ronjenje, surfanje, morski aerobik, odbojka na plaži, pa tako pomaže pri oblikovanju tijela.

More je čudo!

More potiče kreativnost i osjećaje, intuiciju, maštu. Pogled u plavetnilo mora i neba te u daljinu balzam je za oči, posebno za one koji veći dio dana moraju gledati u zaslone računala. Plava i zelena boja opuštaju i odmaraju umorne oči.

Morska klima popravlja raspoloženje bez obzira na doba godine, jer je manja razlika između dana i noći i između ljeta i zime. Zrak uz more je čišći, a aromatičan miris borove šume uz obalu u kombinaciji s mirisom mora povoljno djeluje na dišne puteve te pomaže oporavku i rehabilitaciji nakon infarkta.

Hodanje bosim nogama po plićaku preporučljivo je jer opušta stopala i pomaže riješiti probleme poput oteklina, gljivica i znojenja. Hodanje po sitnom pijesku masira stopala i točke na njima koje potiču rad unutarnjih organa.

Komentari

loading...