‘Cimeri iz pakla’: Zagrepčani su s nama podijelili najgora iskustva

FOTO: Deposit photos / Zagreb.info
Ponekad se rode prijateljstva za cijeli život, a ponekad ostaje tek sjećanje na pakao zvan “cimerstvo”.

Cimeri. Jedna riječ s milijun značenja. Dok u nekime izaziva lijepa sjećanja i nezaboravne trenutke, u drugima izaziva zgražanje jer su kroz godine dijeljenja “drugog doma” s nepoznatom osobom ili dugogodišnjim prijateljem doživjeli svašta. Mnoge od tih stvari, kažu, ne bi poželjeli ni najgorem neprijatelju.

Budući da na malom ekranu u TV serijama gledamo utopijske scene koje predstavljaju onu lijepu i gotovo nerealnu stranu cimerstva, mi smo odlučili “pročešljati” kroz onu malo manje lijepu.

Zamolili smo Zagrepčane da s nama podijele najgora iskustva. Vjerujemo da je u nekom dijelu života svaka osoba bila žrtva nečijeg nemara i bezobrazluka dok su zajedno dijelili životni prostor.

FOTO: Deposit photos / Zagreb.info
FOTO: Deposit photos / Zagreb.info

Od ženskih uložaka do velike nužde u tuševima

Naravno, pobjednici su svakako studenti u Zagrebu koji u domovima imaju priliku dijeliti tih nekoliko kvadrata sobe s nekom osobom. Kako su nam kazali studenti, najgore su scene u WC-ima, posebno ženskim pa tako nerijetko nailaze na uloške ostavljene u školjci ili ležerno bačene na pod pokraj smeća, a u pripitom stanju iskorišteni se uložak nađe i zalijepljen na vratima WC-a.

Nisu im strane ni svakojake scene u tuševima. Tako je jednom u muškom WC-u dan nakon pijane noći dočekao nezaboravni prizor u tušu. Naime, pripita osoba odlučila je obaviti nuždu… veliku nuždu.

‘Pojela je moje žitarice, a kutiju sakrila iza kreveta’

Život nije puno bolji ni u studentskim sobama, pa tako neki studenti tih nekoliko kvadrata male sobe pretvore u ormar. Naša sugovornica Katarina kazala nam je da bi soba zbog “umjetničkog izričaja” njezine cimerice imala užasan ustaljeni miris, a tome, kaže, nikako nije pripomogla činjenica da je njezina cimerica spavala na krevetu punom odjeće, tim gore što joj higijena nije bila jača strana.

Prljave bi stvari, kaže Katarina, njezina cimerica redovito nakupljala ispod kreveta, koji se pretvorio, dodaje, u pravi muzej donjeg rublja. No, ono što je Katarinu najviše šokiralo i naljutilo bila je banalna krađa.

“Moja bivša cimerica uvijek je imala financijskih problema, no ja bih joj uvijek uskočila. Međutim, ne trpim laži, a njezine su bile posebno banalne. Kako nije imala novca, uzela je moje žitarice i pojela ih. Sve bi bilo u redu da mi je rekla, ali ovako je nijekala da ih je vidjela. Budući da nije bila najčišća osoba na svijetu, kutiju sam nakon nekog vremena našla – iza njezinog kreveta. Zamislite. Trudite se nekome pomoći, a onda vas banalnim stvarima razočara.

Brzo sam se iselila jer osim tih stvari, nije mi se dalo stalno za nekim spremati stvari budući da je njezin ormar bio prazan, ali zato krevet pun svega. Ispod kreveta je sebi stvorila mjesto za prljave stvari. Bilo mi je ponekad toliko neugodno da sam rijetko i zvala ljude u našu sobu, a bome nisam mislila za njom čistiti. A da ne pričam kada bi u sobu ušla s britvicom i na suho krenula brijati noge. Gdje toga ima?!”, kazala je Katarina.

“Bilo je slučajeva kad se jedna cura nije oprala po nekoliko dana, a situacija je bila tim gora jer smo dijelile sobu. Uz to, ista ta cura redovito je ostavljala prljavo suđe i očekivala da se za njom čisti dok bi ona gledala TV”, kazala nam je naša sugovornica.

FOTO: Deposit photos / Zagreb.info
FOTO: Deposit photos / Zagreb.info

‘Zabadala je nos u tuđe stvari’

Građanima nisu strani ni pasivno-agresivni cimeri.

“Djevojka koja nije znala komunicirati o stvarima koje joj smetaju već bi lupala vratima, ostavljala poruke, ali nikada nije bilo izravne komunikacije. Uz to bi zabadala nos u tuđe stvari pa sam ju jednom uhvatila kako čita poruke na mom mobitelu dok ja pričam s nekim. Čak se nije ni trudila biti suptilna.

Znalo je biti i slučajeva kad bi WC školjka ostala prljava nakon njezina obavljanja nužde”, kaže nam zgrožena Zagrepčanka koja je dosad promijenila nekoliko cimerica i ustvrdila da žene često mogu biti gore od muškaraca.

Šokove je doživjela i Kristina koja nam je rekla da se njezina cimerica jednom toliko napila da kada je došla kući, popišala se nasred dnevne sobe i otišla spavati.

FOTO: Deposit photos / Zagreb.info
FOTO: Deposit photos / Zagreb.info

‘Na krevetu nas je nakon vikenda dočekalo golublje gnijezdo’

Nije ni kod muškaraca ništa bolje, a svoje iskustvo iz studentskih dana s nama je podijelio Damir.

“Moj bivši cimer stalno je puštao glasnu glazbu. Kužim sve to, ali od 22 do 6 sati ujutro nije humano. Osim toga, nije znao za pojam higijene tako da bi, osim što se nije često tuširao, ostavljao takav WC iza sebe da bi i najgori kolodvori bili posramljeni. Posteljinu nije mijenjao dva mjeseca, a znate zašto ju je tada napokon promijenio? Kada je za vikend otišao doma, naravno, zaboravio je zatvoriti prozor u sobi pa ga je na krevetu dočekalo golublje gnijezdo. Shvatio sam da je to stvarno previše i pokupio stvari”, kazao nam je Damir.

Damir je tada živio u studentskom domu koji je bio sve samo studentski, pa su mu, kaže, susjede bile majka koja je švercala cigarete i kći koja bi dovodila svake večeri u stan dovodila druge muškarce. Na istom katu živio je, kaže Damir, nabildani muškarac koji bi svima utjerivao strah u kosti, no srećom, nikada nisu imali okršaja s njim.

‘Priča se promijenila čim bi se uselile’

Iskustva ima svakakvih, od najljepših kojih ćemo se uvijek rado i s osmijehom čekati, no ipak postoji i ona manje lijepa strana.

“Ma što da vam pričam. Promijenila sam puno cimerica koje su na prvi dojam bile super i simpatične, ali dok bi se uselile,  promijenila se priča. Kroz mijenjanje cimerica shvatila sam da osobu ne upoznaš u potpunosti dok ne počneš živjeti s njom”, zaključila je naša sugovornica.


Komentari