BUCKA U TERETANI: Pod nogama traka, a kroz glavu prolazi ‘eeeeh da mi je komad špeka’ (nasmijala nas je do suza)

en.wikipedia.org

“Ispred mene brojač kalorija koji pokazuje koliko sam ih potrošila, a u glavi sva jela koja su prošla kroz mene još od božićne sarme. Vježbaj mala, vježbaj govorila sam toga dana sebi. Udaraj, more je pred tobom. Moraš biti seksi, moraš biti zgodna. I doista, toga dana vježbala sam svim srcem, svim mišićima i svim naslagama sala na trbuhu”

Vježbati, vježbati i vježbati te uz to paziti na zdravu prehranu. O da, svi mi znamo da je to put do vitke linije. No, pobogu koliko ste puta u životu skrenuli s pravog puta lutajući po nekim drugim stazama, koje su po vas možda značile više sreće.

Dok žvačem komad mrkve moj se trbuh prelijeva iznad traperica, a ja razmišljam o najsavršenijem sendviču ikada slažući sloj, po sloj salame, sira i potom bombastično kalorične majoneze. I znate što? To mi lice razvlači u osmijeh. Ne znam je li to stvar mentaliteta, odgoja i činjenice da se obitelj okuplja oko stola pa to izaziva neku sreću ili ja naprosto volim jesti. E da, spoj svega toga doveo me do vage koja je bijesnila, ma vrištala šaljući mi poruku vrijeme je za dijetu. Ženo, ljeto je u punom zamahu. Morat ćeš pokazati te šlaufe na plaži, a skočiš li u Makarskoj u vodu čovječe naje*at će kupači na Braču. I dobro, skovah plan.

Frend bilder – čiji se život svodi na posni sir,žitarice, tunu i ono nesretno suho pile složi meni plan da budem super seksi mačka, koja će osvajati frajere umjesto da osvaja police u frižideru.

Prvo ćeš paziti na prehranu, a zatim ići u teretanu jel jasno govorio je s visoka kao da me sprema na olimpijadu. Okej, mislim si mogu ja to. Pa što nije strašno. Budem se potrudila. Doduše, moj Marko zaboravio mi je reći da je u ovom slučaju izrazito važno paziti na vrijeme kada jedeš. No, Marko nije ušao ni u žensku glavu te mi je zaboravio savjetovati da se rezultati ne postižu preko noći, onakako kako sam ja to sebi zamislila dva tjedna prije mora. Za uspjeh i mršavljenje potrebni su mjeseci odricanja, rada i truda i hektolitri onog bljutavog šejka što kao nešto pomaže, daje snagu i slične pizdarije.

Kakva snaga kad mene osnažuje šnita kruha i komad slanine. O da i povrće. Pa di ćeš veće snage od luka uz špek. Bilo kako bilo, krenuh ja u teretanu.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Kosa visoko zavezana u rep, na nogama sportske tenisice, na ruci znojnik i sva ostala sportska oprema bez koje ne ulaziš u taj zli prostor. U svlačioni oko mene mnoštvo nabrijanih ženski. Dok ja sjedim na klupi mijenjajući tenisice one već vješto naskakuju na klupu s noge na nogu, zagrijavajući se i uvježbavajući svoje bicepse. Ok, osjećam se k’o medvjed među pingvinima, mislim u sebi dok izlazim među ekipu.[/box]

A oko mene mahom frajeri nalik na Marka. Te pušu, te dižu utege te se natječu k’o će podići više. Gledam i mislim si pale li se te sprave, kako to radi i oće li uopće sve te puste trake izdržati moju težinu. Za početak idemo na traku, danas samo 15-tak minuta savjetuje mi frend. Stisne gumbić, a ja krenem. Prvih 10 sekundi trčala sam kao da zamnom juri vuk koji će me progutati poput Crvenkapice. Samo od ove Crvenkapice vuk bi se sam od sebe raspukao ne bi ni stigao do bake. Usporavam, skuzivši da to tako neće ići i pokušavam lagano koračati po toj “strojki” koja mi se vrti pod nogama.

Ispred mene brojač kalorija koji pokazuje koliko sam ih potrošila, a u glavi sva jela koja su prošla kroz mene još od božićne sarme. Vježbaj mala, vježbaj govorila sam toga dana sebi. Udaraj, more je pred tobom. Moraš biti seksi, moraš biti zgodna. I doista, toga dana vježbala sam svim srcem, svim mišićima i svim naslagama sala na trbuhu. Vježbala sam toliko da me ubilo. A ubilo me pošteno.

Iz teretane izađoh crvena kao jabuka, ona fina sočna za bakinu pitu..

I dođoh doma. Legoh na krevet. Zvijezde su mi letjele oko glave, a iz usta letio cijeli lonac žitarica koje sam toga jutra pojela. K vragu Marko nije rekao da ne smijem jesti prije vježbanja. Idućih dana on me doveo u red, ali ja se zapravo nikada do kraja nisam uredila. K vragu kada naprosto volim jesti. I da, tipična sam žena pokušati ću još 200 puta, možda nikada neću uspjeti. Ali obećajem truditi ću se. Pa kud puklo, a pući bi moglo tek po gumbu na mojim ionako tijesnim hlačama.

Komentari

loading...