Afrički restoran na novoj adresi: Nigerijka onima koji ne mogu platiti poklanja obrok

Foto: Facebook

MamaVeek’s Kitchen, afrički bistro u vlasništvu 37-godišnje Nigerijke Okoli Kikelomo preselio se na novu adresu, u dvorište Ilice 73, samo nekoliko brojeva dalje od stare lokacije. Ovaj bistro od drugih se razlikuje po jednoj bitnoj odrednici – obrok će dobiti i oni koji za njega namaju novaca.

“Ne mogu naplaćivati jela prema cjeniku”, kazala je Okoli za Telegram te pojasnila da u sklopu udruge daruje obroke onima koji su gladni i ne mogu platiti hranu, te istovremeno prima donacije od onih koji su u mogućnosti platiti.

Kaže kako je i sama imala teških rozdoblja u životu kada nije imala niti za jelo i zato pomaže onima koji su sad u sličnoj situaciji. “Želim da ovo bude mjesto gdje se ljudi mogu najesti, ali i upoznati drugu kulturu, nešto naučiti, upoznati drugačije ljude i uvijek se osjećati dobrodošlo”.

Otkako je stigla u Hrvatsku prije 6 godina kako bi za sebe i svoju obitelj stvorila bolji život radi tako punom parom i stvara bolji život i mnogim drugima oko sebe. Osnovala je humanitarnu udrugu, organizira razne radionice, volontira u brojnim organizacijama, a najveći dio vremena posvećuje upravo kuhanju u spomenutom bistrou.

“Imate lijepu zemlju. Sviđa mi se Hrvatska, ovdje je mirno”, kazala je Okoli za Telegram, ali jedan grad je ipak izdvojila. “Kad dođem u Dubrovnik stalno se podsjećam da moram disati. Jednostavno mi oduzima dah. Obožavam ga!”.

Nada se da će joj se u novom domu u Hrvatskoj uskoro pridružiti i djeca koja trenutno žive s njezinom majkom u Nigeriji. Desetogodišnja Naomi, trinaestogodišnja Emanuela i petnaestogodišnji Valentine trenutno su, naime, usred procesa dobivanja vize.

Kad je tek stigla bila je smještena u prihvatilištu za azilante u hotelu Porin, gdje danas volontira i podučava azilante brojim vještinama. Upravo je u Porino nedavno upoznala i Abdullaha, migranta iz Gane koji će joj pomagati u kuhinji, a sigurna je da neće biti jedini.


Komentari