GOOD VIBRATIONS POZDRAVLJA 2016.: Tulum u indie, alt rock i funk štimungu

Posljednji Good Vibrations u 2016. donosi pravu glazbenu poslasticu! 

Achromatic Attic će u srijedu službeno predstaviti svoj novi EP, Dementronomesi promoviraju nedavno objavljeni „Žurkadelik“, Lika Kolorado prezentirat će svoj obećavajući dosadašnji rad na jednom od svojih prvih koncerata uopće, a međunarodni začin večeri u Vintage Industrial Bar donosi švedski rock trojac Amplified.

Nakon bendova, DJ Kneža će zaključiti tulum Kings Of Leon vs RHCP slušaonicom. Karte po pretprodajnoj cijeni od 25 kuna možete kupiti u Dirty Old Shopu i Vintageu, a na dan će koštati 35 kuna.

Achromatic Attic

Zagrebački Achromatic Attic je u listopadu ove godine objavio treći i posljednji EP najavljivane trilogije. EP pod nazivom „Can You Dig It“ najavili su i spotovima za pjesme„It’s Been A While“ i „Dig it“. U Vintage Industrial Baru promovirat će svoje posljednje izdanje.

Bend iza sebe ima turneju po Njemačkoj, nastupe u Engleskoj, Austriji te na INmusicu, a otvarali su za Manu Chao. Muzika koju sviraju insprirana je brojnim žanrovima i bendovima te bi se mogla opisati kao alt-garage rock. Achromatic Attic doista rijetko svira u Zagrebu pa se ovaj nastup ne smije propustiti!

Do sada imaju izdana tri EP-a: „Glassy Sweeper“, „Wondering Why“ i posljednji „Can You Dig It“ te dva singla „Don’t get me wrong“ i „Doubt“ s kojima su skupili brojne pohvale domaćih i stranih kritičara.

Dementronomes

Prije par godina mali odred sastavljen od tri brata, dva bradera, jedne sestre i dva buraza zaključio je da u Zagrebu postoji ozbiljan nedostatak mrdanja pa je primio koje god instrumente je u tom trenutku mogao naći i krenuo u potragu za njim. Danas oni čine jednu neobičnu osmorku koja se, da bi sve bilo jasno, odlučila prozvati Dementronomes.

Oboružavši se saksofonima svih veličina, pomalo nepredvidivim trombonima, gitarama na električnu struju, samopogonjenim glasnicama i bubnjevima koji bi podgrijali čorbu čak i sjeverno od Zida, našli su svoju sreću u vlastitoj verziji funka, Soula, Bradera. Nečeg već.

Amplified i Lika Kolorado

Amplified je žestoki švedski rock trio. Ističu se visokom energijom i vuku vas da skačete i plešete istovremeno. Osnovani su 2012. godine, do sada su izdali dva EP-a i tri singla, a pjesme im se već puštaju na radio stanicama s obje strane Atlantika!

Njihov najnoviji singl „Always Tell“ bilježi jako dobre brojke na Youtube-u. Podržite momke na njihovom prvom gostovanju u Zagrebu u sklopu hrvatske mini turneje.

Lika Kolorado je novi indie rock bend na sceni. Filipu (vokal) i Vanji (gitara) (DIDS, Luft) u jesen 2015. na basu se pridružuje Ana (Rock Flock, Bleeding on Wednesday, Billy Dove), a Pavle (Malady Lane, And The Kid) dolazi na mjesto bubnjara nakon izlaska prvog singla „Kralj“ u lipnju 2016.

Trenutno rade na albumu prvijencu, a u međuvremenu su im izašla dva singla „Kralj“ i „Smiješ zaurlat“ za koji je snimljen i spot.


Komentari