ZAPOČEO JUBILARNI CEST IS D’ BEST: Građani se već okupljaju i uživaju (FOTO)

Facebook

Ovogodišnje, jubilarno izdanje Cest-a okupiti će u Zagrebu oko 700 glazbenih, likovnih i scenskih umjetnika iz 20- tak zemalja svijeta i kroz 11 dana ponuditi posjetiteljima svih uzrasta preko 1000 sati besplatnog programa.

Likovna akcija zvana Pastelizacija, pokrenuta 2009., ove će godine otvoriti festival svojim osmim izdanjem i stoga je obična šetnja gradom posljednje što biste trebali očekivati sljedećih desetak dana u centru Zagreba. Već prvoga dana festivala, u četvrtak, 26.05. od 10 sati festivalski umjetnici preuzimaju pločnik Zrinjevca i pretvaraju ga u jedinstvenu uličnu galeriju koja okuplja djela preko 70 umjetnika i entuzijasta.

Na Zrinjevcu vas čeka i Rezervat za rijetke i opasne životinje, koji svojom brojnošću već pomalo konkurira maksimirskom ZOO vrtu. Naravno, rezervat će i ove godine naseliti nova vrsta životinja pa dođite vidjeti koja.

13239069_1133818926676741_8621757358655834011_n

Neradni je dan, a festivalsko osoblje radi na širenju veselja, pa neraspoloženima toplo preporučujemo da se izgube i ponovno pronađu u Centru za hitne i sitne popravke raspoloženja u Bogovićevoj. Putem gledajte u nebo i uživajte u proljeću i zastavicama 8. Međunarodnog festivala umjetničkih zastavica, čija je ovogodišnja tema “Kad ljubav zavijori“.

Facebook
Facebook

Okušajte se u hodanju po stick line-u

Kreću prve radionice i predstave, i to u nemalom broju, pa će se na Zrinjevcu zasigurno pronaći ponešto za svakoga….Uz tradicionalnu D`Best Šaraonicu i ekološki osviještene Najlonice, okušajte se u hodanju po slack line-u, hula hop-u ili plesu na svili, upoznajte psa Martina, njegove instrumente i Emiliju koja voli papati.

A za stidljive odrasle, koji bi samo promatrali sa strane, u svijet plesa, kipova, cirkusa, akrobacija i mađioničarskih trikova uvode nas genijalni Katay, Sara, Duo Looky, Ashton Brostreets, Adam Read i Eisuke Saito, čije aktove možete pogledati na Jelačićevom trgu, Cvjetnom, Zrinjevcu, trgu Petrice Kerempuha i u Bogovićevoj.

Ashton

Klasično otvaranje s puno priče zamijenili smo karnevalskom povorkom koja u 19 sati kreće s Cvjetnog trga preko Zrinjevca pa do Jelačić placa, gdje nas čekaju AC/DC, Beat Bustersi i ZZ Top.

Kratkim i prigodnim obraćanjem Festival će službeno otvoriti gradonačelnik Milan Bandić, a ove godine će i ljubitelji filma zadovoljiti svoje apetite, i to iza Gornjogradske gimnazije, u d`Best Ljetnom Kinu na Gradecu. Prvi film prikazan u sklopu festivala biti će mjuzikl “Devet”, na dan samog otvaranja, 26.05. od 21 sat.


Komentari