ZIMA ĆE POKAZATI SVOJE ZUBE U Zagrebu će temperatura pasti dobrano ispod nule, očekuje se i snijeg

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

U idućim danima vladat će pravo zimsko vrijeme. Očekuju nas jutarnji minusi, ali i pokoja pahulja snijega u Zagrebu. U subotu će biti većinom sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, a najviša dnevna temperatura od -2 °C u okolnom gorju, do 2 °C u gradu.

U nedjelju će prevladavati pretežno oblačno, a krajem dana očekuje se i slab snijeg. U noći na ponedjeljak može nastati tanji snježni pokrivač. Temperatura će se spustiti za još koji stupanj, pa se u ranim jutarnjim satima očekuje i do -9 Celzijevih stupnjeva.

Foto: Screenshot DHMZ

Kakvo će vrijeme biti u ostatku zemlje?

Dok će u subotu prevladavati pretežno sunčano, idući dan će biti više oblaka, a na sjeveru Jadrana će pasti i malo kiše.

“Ponedjeljak i utorak bit će uglavnom suhi i vrlo vjetroviti uz olujnu, u ponedjeljak na udare i orkansku buru koja pahulje može nositi i do mora. Bit će hladno, početkom tjedna uz buru i vrlo hladno.

Pravo zimsko hladno vrijeme i u unutrašnjosti, gdje će posebice u nedjelju i ponedjeljak povremenog snijega biti u gorju te u dijelovima središnje Hrvatske i Posavine. Sunčanih će razdoblja biti relativno malo, a svakako treba računati i na teškoće zbog vjetra početkom tjedna”, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Komentari