ŽIČARA U KVARU! Zbog visokih temperatura došlo je do smetnji u radu senzora: 40-ak putnika spušteno je gondolama na sigurno

Besplatna žičara od svibnja (Foto: Darko Tomas / CROPIX)

Žičara Sljeme trenutno je u kvaru zbog tehničkih poteškoća. No, baš kada se kvar dogodio, u gondolama se nalazilo oko 40 putnika.

“Malo prije 17 sati rad žičare automatski je zaustavljen zbog tehničkih poteškoća. Naime, servisne ekipe promptno su pristupile utvrđivanju kvara te su detektirale kako je uslijed iznimno visokih temperatura došlo do smetnji u radu jednog od senzora, zbog čega je sigurnosni sustav automatski zaustavio rad žičare.

Sukladno predviđenoj proceduri i postavljenim sigurnosnim protokolima, oko 40 putnika koji su se nalazili u gondolama, promptno su putem interfona u kabinama bili obaviješteni od strane kontrolne sobe kako je zbog tehničke smetnje u tijeku prebacivanje rada na pomoćni pogon i spuštanje prema postajama.

Nakon što je rad žičare prebačen na pomoćni pogon, putnici su gondolama vraćeni do donje, odnosno gornje postaje te im zahvaljujemo na strpljenju i upućujemo isprike zbog eventualnih  neugodnosti. Kao i svaki drugi sustav, žičara je također podložna tehničkim poteškoćama, no za svaku situaciju predviđena je sigurnosna procedura i propisani su protokoli o postupanju. Kvar je otklonjen te očekujemo kako će žičara sutra ponovno prevoziti putnike prema uobičajenom rasporedu rada”, potvrdili su nam iz ZET-a.

U prometu je autobusna linija 140 (Mihaljevac – Sljeme)”, objavili su iz ZET-a, kojemu smo poslali upit o cijeloj situaciji i objavit ćemo odgovor čim ga dobijemo.

Podsjetimo, prije dva tjedna HGSS je održao vježbu evakuacije putnika iz zaustavljene kabine. Njome su odredili koliko bi im, u slučaju da zatreba, trebalo spasilaca, opreme i vremena za izvlačenje putnika iz vozila.

Vježba je trajala četiri sata, a u njoj je sudjelovalo 13 pripadnika HGSS-a stanice Zagreb. Svaki spasilac nosio je opremu tešku 30 kilograma te su na “mjestu nesreće” demonstrirali svoje sposobnosti i testirali opremu za spašavanje koja je u vlasništvu ZET-a.


Komentari