Žičara Sljeme otvara svoja vrata: Osim novog radnog vremena, iz ZET-a su otkrili još jednu novost

Žičara (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Nakon dvotjednih radova žičara Sljeme u subotu 16. travnja, ponovno otvara svoja vrata. Iz ZET-a su otkrili da će žičara imati novo radno vrijeme, a imaju i dobru vijest za bicikliste.

Obzirom na toplije vrijeme i sve dulje dane, a što će zasigurno potaknuti i sve veći broj građana i gostiju Zagreba da žičarom krenu na Sljeme i uživaju u aktivnostima na otvorenom, novo radno vrijeme žičare je radnim danom od 10 do 19 sati, a vikendom, blagdanima i praznicima od 9 do 19 sati, navode.

“Osluškujući potrebe i prijedloge biciklista, kako rekreativaca, tako i profesionalaca, a koji su iskazali izniman interes za prijevoz bicikala žičarom, na čemu im zahvaljujemo, zadovoljstvo nam je priopćiti kako će ta usluga biti omogućena od subote, 16. travnja”, izvijestili su iz ZET-a.

Biciklistima će uz voznu kartu biti dostupna dodatna karta za prijevoz bicikla i u iznosu od 20 kuna u jednom smjeru. U jednoj gondoli moguć je prijevoz dvije osobe i dva bicikla. Putnici koji u gondolu ulaze s biciklima, obvezni su obratiti pozornost kako prilikom vožnje žičarom ne bi oštetili opremu ili ugrozili ostale korisnike te kako bi se prevezli na siguran način na obostrano zadovoljstvo.

“Na ovaj način najljepši zagrebački obronci postat će još dostupniji ljubiteljima biciklizma, kao i onima koji to tek namjeravaju postati”, poručuju iz ZET-a i pozivaju sve građane da dođu na žičaru dožive Zagreb “kao da im je na dlanu”.

Komentari