ZBOG POPULARNE UTRKE! Nekoliko buseva za vikend mijenja vozni red, pogledajte što je novo

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL/Ilustracija

Zbog automobilističke utrke INA Delta Rally, koja će se održavati u subotu i nedjelju, 12. i 13. lipnja, dogodit će se izmjene na pojedinim autobusnim linijama terminala Glavni kolodvor, kao i na autobusnim linijama 140 (Mihaljevac – Sljeme) te 263 (Dubec – Sesvete – Kašina – Planina Gornja).

U subotu, 12. lipnja, od 16 do 20 sati, autobusne linije terminala Glavni kolodvor prometovat će izmijenjenim trasama u oba smjera.

Autobusi linija 166 (Glavni kolodvor – Donji Dragonožec), 221 (Glavni kolodvor – Travno), 241 (Glavni kolodvor – Veliko Polje), 242 (Glavni kolodvor – Podbrežje), 268 (Glavni kolodvor – Velika Gorica), 310 (Glavni kolodvor – Petrovina), 311 (Glavni kolodvor – Cerovski vrh) i 313 (Glavni kolodvor – Vukomerić), vozit će sa Glavnog kolodvora Ulicom Hrvatske bratske zajednice, skrenuti lijevo na Slavonsku aveniju, desno na Držićevu, desno na Aveniju Dubrovnik te lijevo na Aveniju Većeslava Holjevca i nastaviti uobičajenim trasama do krajnjih odredišta.

Za vrijeme posebne organizacije prometa, autobusi će iz smjera Glavnog kolodvora koristiti stajalište Nacionalna i sveučilišna knjižnica na jugoistočnoj strani raskrižja Ulice Hrvatske bratske zajednice i Slavonske avenije, a u smjeru Glavnog kolodvora stajalište Muzej suvremene umjetnosti na jugoistočnoj strani raskrižja Avenije Dubrovnik i Avenije Većeslava Holjevca.

Autobusne linije 220 (Glavni kolodvor – Dugave) i 229 (Glavni kolodvor – Odra – Mala Mlaka), prometuju s Glavnog kolodvora Ulicom Hrvatske bratske zajednice, skreću lijevo na Slavonsku aveniju, desno na Aveniju Marina Držića, desno na Aveniju Dubrovnik, zatim skreću lijevo u Ulicu Savezne Republike Njemačke otkuda nastavljaju uobičajenim trasama.
Iz smjera Glavnog kolodvora privremeno će se koristiti stajalište Nacionalna i sveučilišna knjižnica na jugoistočnoj strani raskrižja Ulice Hrvatske bratske zajednice i Slavonske avenije, a u smjeru Glavnog kolodvora stajalište Središće na jugoistočnoj strani raskrižja Avenije Dubrovnik i Ulice SR Njemačke.

Linija 234 (Glavni kolodvor – Kajzerica – Lanište) će od Glavnog kolodvora voziti Ulicom Hrvatske bratske zajednice odakle će skrenuti lijevo na Slavonsku aveniju, zatim desno na Aveniju Marina Držića te preko  Mosta mladosti i Avenijom Dubrovnik nastavlja vožnju uobičajenom trasom.

Iz smjera Glavnog kolodvora, linija 234 će privremeno koristiti stajalište Nacionalna i sveučilišna knjižnica na jugoistočnoj strani raskrižja Ulice Hrvatske bratske zajednice i Slavonske avenije, a u smjeru Glavnog kolodvora privremeno će koristiti stajalište Trnsko na jugozapadnoj strani raskrižja Avenije Dubrovnik i Trnskog.

Linija 243 (Glavni kolodvor – Kajzerica) će s Glavnog kolodvora prometovati Ulicom Hrvatske bratske zajednice i Slavonskom avenijom, zatim Avenijom Marina Držića i Avenijom Dubrovnik iz koje će skretati desno u Cimermmanovu ulicu i nastaviti uobičajenom trasom do odredišta.
Iz smjera Glavnog kolodvora privremeno će se koristiti stajalište NSK na jugoistčnoj strani raskrižja Ulice Hrvatske bratske zajednice i Slavonske avenije, a u smjeru Glavnog kolodvora privremeno će se koristiti stajalište Cimermmanova 72a.

Nastavak utrke u nedjelju, 13. lipnja uvjetuje obustavu autobusne linije 140 (Mihaljevac – Sljeme), u vremenu od 7.30 do 19 sati, dok će linija 263 (Dubec – Sesvete – Kašina – Planina Gornja), od 9 do 17.30 sati biti skraćena te će autobusi prometovati do stajališta Kašina-okretište. U smjeru Dupca polasci će se ostvarivati prema voznom redu.


Komentari