ZATVARA SE PRUGA: Zbog obnove željeznice posebna regulacija prometa u Zagrebu, evo što možete očekivati

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Zbog obnove će se za promet zatvoriti desni pružni kolosijek na dionici Zagreb Glavni kolodvor – Zagreb Zapadni kolodvor. Trajat će to od 2. lipnja u 4 sata do 12. lipnja u 22 sata.

Uz relacije koje neće voziti očekuju se i kašnjenja na drugim relacijama, priopćile su u srijedu Hrvatske željeznice.

Popis vlakova koji od 2. do 12. lipnja neće voziti na relacijama Zagreb Glavni kolodvor – Zaprešić i obratno, Zagreb Glavni kolodvor – Savski Marof i obratno te Zagreb Glavni kolodvor – Harmica i obratno putnicima je dostupan na mrežnim stranicama HŽ Infrastrukture, kao i na kolodvorima i stajalištima na spomenutoj trasi.

Ostali će vlakovi voziti jednim kolosijekom na relaciji Zagreb Glavni kolodvor – Podsused Tvornica i obratno, pa se očekuju kašnjenja pojedinih vlakova.

U stajalištima Kustošija, Vrapče i Gajnice za ulazak i izlazak putnika koristit će se peron na lijevom (južnom) kolosijeku.

Posebne regulacije prometa usklađene su s dinamikom izvođenja radova i planirane su povremeno, sve do završetka radova što se očekuje sredinom 2024.

Hrvatske željeznice mole putnike za razumijevanje dok radovi traju.

Podsjećamo, projekt “Obnova pruge na dionici Zagreb Zapadni kolodvor (uključivo) – Zagreb Glavni kolodvor (isključivo)” provodi se na kratkoj i jednoj od najprometnijih dionica u Hrvatskoj kojom na dan prođe oko 150 vlakova.

Pružna dionica duga 3,5 km iznimno je važna za međunarodni teretni i gradsko-prigradski prijevoz, poručuje HŽ.

Obnova navedene dionice počinje od stajališta Kustošija, koje je obnovljeno prošle godine, pa do ulaza u Zagreb Glavni kolodvor.

Po završetku radova na projektu vlakovi će tom dionicom moći prometovati brzinom do 120 km/h, podignut će se razina sigurnosti i interoperabilnost, a povećat će se propusna moć pruge i mogućnost prijevoza većeg broja putnika u dnevnome prometu.


Komentari