ZATVARA SE CENTAR GRADA: Evo koje rute trebate izbjegavati, tramvaji će voziti izmijenjenim trasama u oba smjera

Vozači ZET-a upozoravaju vozače (Foto: Damjan Tadic / CROPIX)

Kako bi upozorili na propuste u liječenju prerano preminulog novinara Vladimira Matijanića, Hrvatsko novinarsko društvo u nedjelju organizira prosvjed pod nazivom “Oprostite što smetam, ne mogu disati”.

Prošlo je šest mjeseci od smrti novinara, a kroz taj period su iz HND-a upozoravali da u slučaju smrti novinara nije pokrenut službeni postupak, nitko nije smijenjen, niti je itko odgovarao. Zbog toga će danas na Markovom trgu tražiti smjenu ministra zdravstva Vilija Beroša.

‘OPROSTITE ŠTO SMETAM, NE MOGU DISATI…’ Veliki prosvjed u Zagrebu: Zbog smrti Vladimira Matijanića traže Berošev odlazak!

Prosvjednici će se okupiti ispred novinarskog doma u 12 sati, a prosvjedna šetnja će krenuti u 13 sati i ići će od novinarskog doma, preko Trga Republike Hrvatske, Frankopanske do Ilice, Ilicom do Trga bana Josipa Jelačića te Zakmardijevim stubama do Gornjega grada na Markov trg.

S obzirom da je riječ o prosvjednoj povorci, od 12.45 do 14.30 sati bit će obustavljen tramvajski promet Ilicom od Ulice Republike Austrije do Trga bana Josipa Jelačića, Jurišićevom i Ulicom Franje Račkog, zatim Zrinjevcem, Frankopanskom i Savskom do Vodnikove ulice te će tramvajske linije prometovati izmijenjenim trasama u oba smjera:

Linija 6: Črnomerec – Ulica Republike Austrije – Vodnikova – Glavni kolodvor – Autobusni kolodvor – Sopot
Linija 11: Črnomerec – Ulica Republike Austrije – Vodnikova – Glavni kolodvor – Draškovićeva – Vlaška – Dubec
Linija 12: Ljubljanica – Savska cesta – Ulica grada Vukovara – Držićeva – Šubićeva – Kvaternikov trg – Dubrava
Ulica 13: Žitnjak – Ulica grada Vukovara – Savska – Vodnikova – Glavni kolodvor – Draškovićeva – Ulica kneza Mislava – Trg žrtava fašizma – Kvaternikov trg
Linija 14: Savski most – Savska cesta – Vodnikova – Glavni kolodvor – Branimirova – Draškovićeva – Mihaljevac
Linija 17: Prečko – Savska – Vodnikova – Glavni kolodvor – Draškovićeva – Ulica kneza Mislava – Trg žrtava fašizma – Borongaj


Komentari