ZAGREPČANI, UŽIVAJTE U SUNCU JOŠ MALO JER STIŽE OZBILJNA PROMJENA VREMENA: Jaka kiša i značajan pad temperatura su nam pred vratima!

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Značajna promjena vremena nam se opasno bliži. Ako ste željni aktivnosti na otvorenom, predlažemo da to učinite danas jer naoblačenje sa sjevera dolazi već krajem dana. Kiša će prvo pasti u sjeverozapadnim područjima Hrvatske u noći na petak, a mogući su izraženiji pljuskovi s grmljavinom.

Kraj radnog tjedna obilježit će oborine u svim krajevima zemlje, a pljuskovi s grmljavinom uz obalu ponegdje mogu biti i izraženiji, posebice u noći na subotu. Na sjeverozapadu i zapadu zemlje kiše će biti uglavnom samo u prvom dijelu dana, a vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na sjevernom Jadranu zapuhat će umjerena i jaka bura, a na srednjem i južnom uglavnom umjereno jugo. Na kopnu će temperatura u ranim jutarnjim satima iznositi između 9 i 14 Celzijevih stupnjeva, a najviša dnevna temperatura bit će od 17 do 22 °C. Na moru će biti nešto toplije pa će temperatura zraka rasti i do 28 stupnjeva.

U Zagrebu će u petak prvom dijelu dana umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišoom, a poslijepodne će biti uglavnom suho uz česta sunčana razdoblja. Vjetar većinom slab. Najniža temperatura od 12 do 14, a najviša dnevna oko 21 °C, izvijestili su iz DHMZ-a.

U subotu će biti još hladnije, a temperatura će biti tek oko dvadesetice. Očekuje se obilna kiša na istoku, a dobra vijest je da će nedjelja biti nešto povoljnija, uz lokalno moguć pokoji pljusak. Jaka bura će oslabiti krajem tjedna, a ako ste na ljetovanju, imajte na umu da će biti svježije nego što je to uobičajeno za kraj kolovoza.


Komentari