Zagrepčani, pazite se vrućine! Temperature će doći do 33 stupnja, a ako planirate na more – ovo bi vas moglo zanimati

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Ilustracija

Zagrepčani, danas pripazite na vrućine! Čeka nas pretežno sunčano i vruće vrijeme uz uglavnom slab vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka oko 33 stupnja.

I u cijeloj zelji čeka nas pretežno sunčano i vruće. Sredinom dana i popodne u unutrašnjosti dnevni razvoj oblaka, a uglavnom je u gorskim predjelima moguć i poneki pljusak. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu, posebice u Dalmaciji poslijepodne do umjeren sjeverozapadni, uz obalu ponegdje i zapadni. Najviša dnevna temperatura zraka između 29 i 34 stupnja, javlja DHMZ.

Stanje na cestama

Promet je pojačan na većini cesta u smjeru mora, a gužve su i na većini graničnih prijelaza pa vozače pozivamo na dodatni oprez i strpljenje. Pojačan je priljev vozila iz smjera zagrebačke obilaznice (A3) – (kolona iz smjera Buzina i Jankomira je oko 2 km) i ulazak na autocestu A1 u Lučkom u smjeru mora te se zbog gustoće prometa vozi usporeno na dionici do Otočca. Državna cesta DC501 Oštrovica-Meja otvorena je za sav promet, no radovi se nastavljaju. Radnim danom od 07:00 do 12:00 sati vozit će se uz privremenu regulaciju prometa. Od 19.lipnja počinje ljetna zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju, javljaju iz HAK-a.


Komentari