ZAGREPČANI, PA OVO JE PREDIVNO! Kakvo li nas je vrijeme poslužilo ovo srijede, to je melem za dušu

Foto: Zagreb.info

U Zagrebu je danas pretežno sunčano uz većinom slab vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24 °C. Na cestama po gradu je poprilična gužva koja je krenula od ujutro.

U Hrvatskoj će u srijedu biti sunčano uz malu, u unutrašnjosti ponegdje i umjerenu naoblaku, osobito na istoku zemlje, najavio je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Ujutro uz rijeke i po kotlinama bit će lokalna kratkotrajna magla. Vjetar većinom slab, na moru ujutro burin, a od sredine dana mjestimice i umjeren zapadnjak i jugozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura uglavnom između 21 i 26 stupnjeva Celzijusa.

Stanje na cestama

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi pa se upozoravaju vozači da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, izvijestio je u srijedu Hrvatski autoklub (HAK).

Hrvatska kopnena vojska provodi dvodnevnu hodnju od Udbine do Knina u dužini od oko 88 km, a kolona se danas kreće državnom cestom Žagrović (Stara straža)-Knin (DC1) od 13,30 do 15 sati.

U povodu blagdana Tijelova, zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona bit će na pojedinim cestama u Istri i priobalju 2. lipnja od 15 do 23 sata i 3.lipnja od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

Granični prijelaz Čepikuće zatvoren je za državljane trećih zemalja, a granični prijelazi Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila.

Na graničnom prijelazu Gunja zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta). U pomorskom prometu nema poteškoća.


Komentari