Zagrepčani, iskoristite vikend: Stiže nam promjena vremena! Evo što nam donosi rujan

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Rujan je započeo neuobičajeno toplo i uz obilje sunca, a značajnih promjena neće biti ni tijekom vikenda. Na Jadranu će prevladavati ljetne temperature što će pogodovati nastavku sezone, a vjetra gotovo i da neće biti. Vruće i sunčano bit će i u unutrašnjosti Hrvatske.

Tek mala naoblaka očekuje se poslijepodne u subotu u Zagrebu, a vjetar će biti većinom slab. Slično će biti i u nedjelju s najnižom jutarnjom temperaturom zraka od 10 do 13, a tijekom dana će rasti i do 29 Celzijevih stupnjeva.

Do utorak vruće i sunčano

Iznadprosječno toplo biti će i idući tjedan, a jutra sve manje svježa. Na Jadranu uz malo oblaka te slabu do umjerenu buru pa maestral. More će biti ugodno za kupanje između 23 do 25 Celzijevih stupnjeva, pa ne sumnjamo da će plaže biti pune.

No, iza srijede stiže destabilizacija atmosfere, a rast će vjerojatnost za jugo koji će donijeti brojnije oblake i obilniju kišu.

“Tek poslije srijede atmosfera će se znatnije destabilizirati – rast će vjerojatnost za jugo, u kopnenom području jugozapadnjak, te posvuda sve mnogobrojnije oblake i nekima željenu češću i obilniju kišu”, prognozirao je za HRT meteorolog Zoran Vakula.

Vakula ističe i da je unatoč sve većoj vjerojatnosti povremene pa čak i obline kiše s pljuskovima, dugoročna prognoza za rujan povoljna.

“Ostvare li se i najnovije dugoročnije prognoze i u drugom dijelu rujna mala je vjerojatnost za dulji niz istodobno hladnih i kišovitih dana”, zaključio je.


Komentari