Zagrepčani, čuvajte svoje njuške prilikom šetnje! Veterinarski fakultet poslao je jako važan apel

FOTO: Ilustracija/Sklonište Dumovec

Zagrebački Veterinarski fakultet zbog nekoliko slučajeva trovanja pasa, pozvao je sve vlasnike da budu itekako oprezni u šetnji.

“S obzirom na nove slučajeve (trovanje ili oštri predmeti u hrani) koji su pristigli u Sveučilišnu veterinarsku bolnicu, molimo Vas da pripazite na svoje životinje tijekom šetnje na području grada Zagreba”, upozorili su iz Veterinarskog.

UPOZORENJE VLASNICIMA PASA!

Poštovani vlasnici pasa,
s obzirom na nove slučajeve (trovanje ili oštri predmeti u hrani)…

Objavljuje Veterinarski fakultet Sveučilišta u ZagrebuSubota, 20. ožujka 2021.

 

Iako nisu naveli lokaciju, iz nekoliko komentara jasno se da iščitati da se sumnja na pseći park u Švarcovoj, a nažalost ovo nije prvi put da netko želi nauditi psima.

“Vjerojatno opet park u Švarcovoj, policija je bila već u 7.00 sati po prijavi jedne vlasnice psa jer su opet bile kobasice s čavlima”, jedna je od komentara zgroženih vlasnika.

Kako možete zaštiti vašu njušku?

Najvažnije je spriječiti nekontrolirano uzimanje ‘hrane’ tijekom izlazaka van. Ako nema druge treba koristiti uzicu i brnjicu-košaricu s dvostrukom stijenkom pred nosom da se smanji mogućnost uzimanja mamaca.

Ako ipak dođe do proždiranja mamca ili nepoznatog sadržaja koje poprati slinjenje i drhtavica treba što prije isprati sadržaj iz želuca. Tijekom liječenja treba uspostaviti normalnu kiselost organizma i smiriti, smanjiti posljedice djelovanja otrova na središnji živčani sustav.

Imajte na umu da nisu svako slinjenje ili drhtavica ili proljev po život opasni za vašeg psa.

Treba obratiti pažnju na ponašanje životinje, voditi računa o njezinoj naravi i navikama te ako se pojavi sumnja bez odgađanja otići do veterinara koji će poduzeti najprimjerenije postupke liječenja ako je potrebno.

Komentari