ZAGREBAČKA NORIJADA: Slavlje maturanata počelo u 12 sati na Bundeku, dolazi i Tomašević, pazite na zastoje u prometu

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Zagrebački maturanti u srijedu od jutra slave završetak srednjoškolskog obrazovanja, a Trg bana Jelačića prepun je maturanata odakle su preko Zrinjevca krenuli prema Bundeku.

Premda službena povorka s glavnog trga nije bila planirana, maturanti su se okupili na glavnom trgu, a neki su se i okupali u Manduševcu.

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

“Plan za danas je okupiti se na Manduševcu, u 12 kreće povorka, ide se preko Zrinjevca, ispod Importanne centra, preko fontana do Bundeka gdje imamo organizirane koncerte”, rekao je jedan maturant.

Nekoliko maturantica će nakon norijade možda negdje i na after party, a u srednjoj školi im je najbolje bilo “društvo, zezancija, sve uspomene”. “Baš je bilo ekstra, super”, kažu.

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

“Sigurno ću pamtiti društvo s kojim sam se svaki dan zabavljao, družio i kako smo si pomagali međusobno oko ispita. Oni će mi uvijek ostat u pamćenju”, rekao je drugi maturant.

Maturante će na norijadi u 14,30 na Bundeku posjetiti i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Na Bundeku je predviđen prigodni glazbeni i scenski program, a nastupaju: DJ Kiki B, Ružno pače, DJ Vermont, The Kings, Mimi Mercedez, i DJ Turk.

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Mogući zastoji u prometu

Iako ove godine neće biti tradicionalnog okupljanja maturanata na Trgu bana Jelačića, pa povorke do Bundeka, ipak se očekuju povremeni zastoji u prometu.

“U prijepodnevnim satima moguća su povremena usporavanja ili kratkotrajni prekidi prometa u zoni užeg gradskog središta te na cestama koje vode do Bundeka. Prometno osoblje ZET-a u koordinaciji s policijom pratit će situaciju na terenu kako bi prolazak maturanata u najmanjoj mogućoj mjeri utjecao na redovitost javnog gradskog prijevoza”, stoji u obavijesti ZET-a.

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Podsjetimo, nakon dvije godine pandemijske pauze kada Norijada nije formalno organizirana, ove godine neće biti nimalo slična onim pretpandemijskim.

Naime, Grad Zagreb je Norijadu odlučio “izbaciti” s glavnog gradskog trga, te maturante smjestiti na Bundek.

No, mladost ludost kakva i je, nije neobično za očekivati da će se neki od njih ipak spontano okupiti i u središtu grada.


Komentari