KAOS UJUTRO, KAOS I POPODNE! Stožer upozorava: ‘Budite spremni, zaštitite se od munja’

Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL

U Zagrebu je danas pretežno oblačno uz povremenu kišu i grmljavinu. Kiša na širem području grada može biti obilna, a vjetar prolazno pojačan. Popodne i osobito prema večeri smirivanje i djelomično razvedravanje. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, sredinom dana prolazno sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 25 °C.

Vrijeme će u cijeloj Hrvatskoj biti promjenjivo i vrlo nestabilno, povremeno uz kišu i pljuskove s grmljavinom., a lokalno je moguće i grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom oborinom i pojačanim vjetrom, najavio je DHMZ.

Lokalno je moguće i grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom oborinom i pojačanim vjetrom. Tijekom poslijepodneva postupno smirivanje uz smanjenje naoblake.

U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren jugozapadnjak, sredinom dana prolazno sjeverozapadnjak s jakim udarima. Na sjevernom Jadranu vjetar umjeren i na udare jak sjeverozapadni, od sredine dana jugozapadni, dok će u Dalmaciji jugo postupno okretati na sjeverozapadni i zapadni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 24 do 29 stupnjeva Celzijevih, na jugu moguće malo viša.

Narančasto upozorenje Meteoalarma

Na području osječke regije izraženi pljuskovi s grmljavinom i kratkotrajno jakim i olujnim udarima vjetra. Mogućnost bujičnih i urbanih poplava, i tuče. (Najjači udari vjetra > 55 km/h; količina oborine > 40 mm)

Na području kninske regije lokalno obilna kiša te izraženi pljuskovi s grmljavinom, lokalno obilnom oborinom u kratkom vremenu i kratkotrajno olujnim udarima vjetra. (Najjači udari vjetra > 65 km/h; količina oborine 20-70 mm; vjerojatnost grmljavine > 80 %)

Na području riječke, splitske i dubrovačke regije izraženi pljuskovi s grmljavinom i kratkotrajno olujnim udarima vjetra. (Vjerojatnost grmljavine > 100 %)

Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu.

Foto: weather.com


Komentari