VOZAČI, PRIPAZITE! Na ovim lokacijama u Zagrebu policija danas i sutra nadzire brzinu

Ilustracija: Jurica Galoic/PIXSELL

Zagrebačka je policija, kao i svakog mjeseca, ponovno na svojoj službenoj stranici objavila na kojim lokacijama nadzire brzinu.

U petak ih vozači mogu očekivati u Ulici grada Vukovara, Slavonskoj aveniji, Pantovčaku, Ilici, Aveniji Dubrovnik, Fraterščici, Golikovoj, Hainzelovoj te na dionicama A-1, A-2, A-3, A-4.

Dan kasnije, u subotu, promet će nadzirati u Držićevoj, Slavonskoj i Jadranskoj aveniji, Horvaćanskoj cesti, Heinzelovoj, Lipovcu te na dionicama A-1, A-2, A-3, A-4.

Policija savjetuje da s obzirom na vremenske prilike, kolnik može biti vlažan i sklizak što produžava zaustavni put prilikom kočenja, odnosno, na takvom kolniku vrlo lako može doći od gubitka kontrole nad vozilom i slijetanja vozila s kolnika.

Jednako tako, potrebno je voditi računa i o velikim temperaturnim razlikama između dnevnih i noćnih temperatura kada je kolnik hladniji, odnosno temperaturnim razlikama u različitim regijama kroz koje vozači prolaze. Zbog ovakvih uvjeta, posebno upozoravamo vozače da brzinu kretanja vozila prilagode vremenskim prilikama i uvjetima na cesti.

Vozače dodatno podsjećaju kako je na velikom broju autocesta i državnih cesta, koje se uglavnom nalaze u kontinentalnom i gorskom dijelu Republike Hrvatske, obavezno korištenje zimske opreme na vozilima u razdoblju od 15. studenog 2020. do 15. travnja 2021.

Na ostalim cestama, obaveza korištenja zimske opreme je kada na prometnicama nastupe zimski uvjeti, točnije kada je kolnik prekriven snijegom ili kada je na kolniku poledica.

 

 

 


Komentari