VOZAČI, POPIJTE TABLETU ZA SMIRENJE! Zatvara se dio Mosta slobode, očekujte velike gužve po Zagrebu

Foto: Boris Kovacev / Cropix

Na Mostu slobode u utorak su od 10 sati počeli radovi koji će potrajati do 31. kolovoza u 20 sati.

Tijekom radova vozit će se na jednoj strani mosta, dok će se na drugoj strani izvoditi radovi.

S radovima će se započeti na zapadnome dijelu mosta pa će njegov dio u smjeru Velike Gorice biti zatvoren, a promet će se odvijati na istočnoj stani, po preostalom slobodnom kolničkom dijelu jednim prometnim trakom za svaki smjer.

Pješaci i biciklisti će se također kretati po slobodnoj strani nogostupa u oba smjera, ovisno o trenutnoj prometnoj regulaciji.

Predviđa se da će na zapadnoj strani radovi trajati mjesec i pol, nakon čega će se promet preusmjeriti na zapadnu, a radovi na istočnu stranu.

Četiri prijelazne naprave na Mostu slobode je zbog dotrajalosti potrebno zamijeniti. Naime, početkom godine je jedna od njih pod teretom svakodnevnog opterećenja pukla te je do početka radova izvedena privremena sanacija. Potrebno je izraditi i ugraditi nove naprave kako ne bi došlo do propadanja konstrukcije (ležajeva) na upornjacima ispod prijelaznih naprava.

Tijekom završnog varenja prijelaznih naprava, Most slobode će četiri noći biti zatvoren za promet kako bi se obje polovice prijelazne naprave mogle kvalitetno zavariti, što nije izvedivo pod prometnim opterećenjem, a o čemu će građani biti pravovremeno obaviješteni.

Iz Grada upozoravaju na moguće poteškoće u prometovanju.

Inače, utorak je u Zagrebu počeo velikim gužvama. Dosta vremena se stoji na svim glavnim prometnicama.

Iz HAK-a upozoravaju da su kolnici mjestimice mokri i skliski. Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama. Povremeni zastoji su na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Lučko i Jankomir u smjeru Bregane vozi se usporeno u koloni.

Komentari