VOZAČI, DOBRO OTVORITE OČI! Policija najavila novu akciju protiv prekršitelja, evo što im je u fokusu

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Biciklisti, pješaci pa onda opet vozači! Zagrebačka policija nastavlja kažnjavati prekršitelje prometnih pravila, a nakon što su proveli akciju nad pješacima, na red su opet došli vozači osobnih automobila.

Navode naime kako će tijekom vikenda, od 30. srpnja do 2. kolovoza 2021. godine, na području Policijske uprave zagrebačke provesti akcije „Alkohol i droge“ i „Brzina“.

Akcije se provode s ciljem povećanja sigurnosti na cestama, navode pa dodaju kako će se
alkotestirati svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirati prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima te nepropisnog prijevoza djece te ostalih prometnih prekršaja kao što su nepropisno kretanje kolnikom, nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje, prekršaji vozača prema pješacima, nepropisna uporaba mobitela u vožnji i drugi prekršaji koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

Podsjetimo, policija je povećala broj ovakvih akcija nakon što je proteklih mjeseci zabilježeno jako puno prometnih nesreća nastalih kršenjem prometnih pravila, a tijekom kojih je zabilježen i smrtni slučaj.


Komentari