VJEROVALI ILI NE: Opet je pukla cijev u Zagrebu! Bez vode je dio građana na Stenjevcu

Ilustracija (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

U Zagrebu je opet pukla vodovodna cijev.

Zbog puknuća cjevovoda bez vode je dio potrošača u ulicama Karažnik, Bolničkoj, Peruankoj i Čilkeanskoj u Stenjevcu. Opskrba pitkom vodom osigurana je autocisternom, otkrili su iz Holdinga ovog popodneva.

Puknuće cijevi, nažalost nije ništa neuobičajeno u glavnom gradu Hrvatskoj. Događaj u Frankopanskoj 31. svibnja zamalo je završio tragično. Podsjetimo, nakon puknuća cijevi stanari te ulice ostali su bez vode, a prilikom sanacije, radnici su bagerom probili plinovod zbog čega je došlo do velikog požara te su četiri osobe ozlijeđene.

“Bit će dvije istrage. Jedna policijska, a druga interna Zagrebačkog holdinga”, izjavio je gradonačelnik Tomislav Tomašević te naglasio je da je nužno da se slučaj do kraja raščisti kako se to više nikada ne bi ponovilo.

Prošle godine bilo 206, a ove godine 100 intervencija Gradske plinare zbog curenja plina i fizičkih oštećenja. Od 206 intervencija u 2021. njih 18 bilo je od Vodovoda i odvodnje, četiri od Zagrebačkih cesta, dok su ostale bile zbog građevinskih radova privatnih tvrtki, otkrio je gradonačelnik.


Komentari