Vikend za ostati doma! Stiže nam još jedna neugodna promjena vremena, doznaje se kad će zatopliti

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Ako ste planirali ići na izlet, imamo loše vijesti za vas.  Iako smo u proteklim danima imali prilike uživati u suncu, no ne i baš proljetnim temperaturama, za vikend nam stiže još jedna u nizu neugodnih promjena.

“Vikend će početi subotnjim jutrom oblačnijim i manje hladnim od petka pa je mraz moguć još samo ponegdje u gorju. Na Jadranu će puhati često jaka bura s olujnim udarima. Mjestimičnih oborina bit će poglavito potkraj subote. U nedjelju nastavak oblačnog vremena, te većinom malo hladnijeg i manje vjetrovitog, mjestimice s kišom, osobito u unutrašnjosti, a u višim predjela padat će i snijeg”, prognozira za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a .

Dobra vijest je da nas od utorka očekuje znatan porast temperature, ali će i dalje biti promjenjivo s mjestimičnom kišom. S toplijim vremenom doći će nam i južina sredinom tjedna, a hoće li nam opet donijeti oborine, više ćemo znati početkom idućeg tjedna.

Zagreb za vikend:

Nakon sunčanog petka, očekuje nas oblačna subota uz mogućnost za malo kiše, uglavnom u drugom dijelu dana. Na vrhovima okolnog gorja moguća je i susnježica. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni. Najniža jutarnja temperatura od 1 do 4, najviša dnevna od 10 do 12, a u okolnom gorju od 4 do 7 Celzijevih stupnjeva. Kiša će biti izglednija u nedjelju, a  dnevna temperatura neće rasti iznad 10 stupnjeva.


Komentari