(VIDEO) BRUTALAN OBRAČUN NA AUTOCESTI! Navijači leže na tlu, policajci ih dovode u red

Foto: Ranko Suvar / CROPIX/Dalmatinski portal

Nakon sukoba navijača i policije na autocesti Zagreb-Karlovac, po raznim portalima i društvenim mrežama objavljuju se fotografije i videosnimke sukoba.

Dalmatinski portal je objavio fotorafiju na kojoj se vidi kako navijači leže na tlu, kao i snimku na kojoj se vidi kako policajac udara po leđima jednog muškarca želeći da što prije uđe u vozilo.

Snimku možete pogledati na OVOM LINKU.

Foto: Dalmatinski portal

Policija je objavila priopćenje o ovom sukobu:

“Dana 21. svibnja oko 21.35 sati, tijekom organizirane preprate oko 1.600 navijača HNK „Hajduk“ u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su stali na autocesti A1 kod odmorišta „Desinec“ i na taj način blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca, a potom je, oglušivši se na njihova upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda, policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili.

Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor. U tijeku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje.

Do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najvjerojatnije od vatrenog oružja, dvije osobe koje su neposredno sudjelovale u napadu na policijske službenike te je ozlijeđeno 10-tak policijskih službenika. Svi ozlijeđeni su izvan životne opasnosti.

Pri stavljanju događaja pod nadzor, promet je na toj dionici autoceste bio zatvoren i preusmjeren na alternativne pravce.

Očevid i kriminalističko istraživanje su u tijeku.”

Komentari