VELIKE GUŽVE NA CESTAMA: U smjeru mora, ali i obrnuto, očekuju se kolone i zastoji

Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na autocesti A1 kod čvora Donja Zdenčina pa je Hrvatski autoklub (HAK) pozvao u subotu ujutro vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama.

Tijekom dana očekuje se pojačan promet na većini cesta u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti, kao i u priobalju. HAK je upozorio da su u vrijeme pojačanoga prometa mogući vožnja u kolonama i povremeni zastoji na pojedinim dionicama državnih cesta i na autocestama, u blizini odmorišta, kod ulaza ili izlaza s autocesta te na dionicama cesta gdje traju radovi.

Povećana gustoća prometa i kolona vozila u pokretu s povremenim zastojima zabilježena je na autocesti A1 između čvorova Lučko i Karlovac u smjeru Dubrovnika, a povećana gustoća prometa na autocesti A1 između čvorova Karlovac i Zadar II u smjeru Dubrovnika. Na zagrebačkoj obilaznici kolone su vozila u pokretu između čvorova Jankomir i Lučko te Buzin i Lučko u pravcu naplate Lučko.

Granični prijelazi (GP) Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila, a na GP Gunja zbog nestabilnosti mosta zabranjen je promet za teretna vozila i autobuse.

Zbog povremeno pojačanoga prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

U pomorskom prometu nema poteškoća.


Komentari