VELIKA NOVOST U KAUFLANDU! Predstavili su novu uslugu: Žele posebnu vezu s kupcima, ovo će neke oduševiti

Kaufland (Foto: Goran Mehkek/CROPIX)

Kaufland je obavijestio kupce u Hrvatskoj kako uskoro u njihovim trgovinama mogu dobiti detaljne informacije o voću i povrću koje kupuju.

Podrška domaćim proizvođačima od samih početaka poslovanja Kauflanda u Hrvatskoj jedan je od prioriteta ovog trgovačkog lanca. Kroz već poznati projekt “Naše mi najbolje paše” surađuju s više od 60 domaćih proizvođača, a od prošle godine uvode i Model ugovorene proizvodnje voća i povrća gdje s pomno odabranim lokalnim proizvođačima sudjeluju u uzgoju određene sorte od biranja sjemena, nadgledanja razvoja, sve do do plasiranja u trgovine Kauflanda.

Upravo uz taj projekt veže se i platforma AGRIVI te će od sada kupci u trgovinama pored svakog proizvoda iz Ugovorene proizvodnje moći skenirati QR kod (u katalogu i u dućanu) i saznati sve važne informacije o sorti, procesu proizvodnje (postupci uzgoja i briga za usjeve) i porijeklu proizvoda.

Naime, AGRIVI softver prikuplja sve informacije od početka do kraja procesa proizvodnje i tako jamči potpunu sljedivost svih poljoprivrednih procesa proizvodnje što dovodi do visoke razine kvalitete svježeg voća i povrća i veće transparentnosti.

“Veliku pažnju posvećujemo suradnji s domaćim poljoprivrednicima te nam je iznimno bitno našim kupcima ponuditi lokalne proizvode vrhunske kvalitete i povećati. Upravo je AGRIVI ta spona između nas i kupaca jer sada i sami pomoću QR koda mogu provjeriti kompletnu povijest proizvoda koje kupuju”, izjavio je član Uprave za Nabavu iz Kauflanda Hrvatska k.d., Daniel Šturm.

Sama implementacija softvera u trgovine provodit će se postepeno te za sada kupci mogu skeniranjem QR koda dobiti informacije o rajčicama, a tijekom ljeta i o dinji, lubenici itd.


Komentari