VELIKA NOVOST IZ HEP-A Kreću s naplatom punjenja električnih vozila na ovim punktovima, evo kakve su cijene

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvatska elektroprivreda objavila je veliku novost. Naime, kreću s naplatom punjenja na  javno dostupnim ELEN punionicama na nizu lokacija na autocestama.

Naplata počinje na autocesti A1 i to na punionicama Vukova Gorica, Brinje Istok, Brinje Zapad, Janjče Istok, Janjče Zapad, Zir Istok, Zir Zapad, Kozjak Jug, Kozjak Sjever, Nadin Jug, Nadin Sjever, Prokljan Jug, Prokljan Sjever i Rašćane Gornje.

Osim tih dionica punjenje električnih vozila plaćat će se i na autocesti A2 na lokaciji Lepa Bukva, te na autocesti A3 na postajama Spačva, Babina Greda, Dragalić Jug, Gradna Jug, Gradna Sjever, Novska Jug, Novska Sjever, Križ Jug, Križ Sjever, Rastovica, Lučko Jug i Lučko Sjever.

Naplata vlasnike električnih automobila očekuje i na autocesti A4, na postajama Ljubeščica Istok i Ljubeščica Zapad te na autocesti A6 na lokacijama Cernik i Lepenica Sjever. Na ostalim lokacijama, punjenje se ne naplaćuje.

Koliko će to koštati?

Cijena za kilovatsat (kWh) u razdoblju više tarife (s PDV-om) na priključcima nazivne snage do 22,1 kW iznosi 2,70 kuna, a u razdobljima niže tarife 2,31 kunu. Punjenje na priključcima nazivne snage od 22,2 kW do 50 kW stoji 3,50 kn (u razdoblju niže tarife 2,90 kn), a punjenje na priključcima nazivne snage iznad 50 kW 4,95 kn (cijena punjenja u razdoblju niže tarife je 4,45 kuna.

Tijekom zimskog računanja vremena viša tarifa računa se od 7 do 21 sat, a niža tarifa od 21 do 7 sati. Kod ljetnog računanja vremena viša tarifa primjenjuje se od 8 do 22 sata, a niža tarifa od 22 do 8 sati.

Dozvoljeno trajanje punjenja na priključcima nazivne snage do 22,1 kW iznosi 180 minuta, na priključcima nazivne snage od 22,2 kW do 50 kW 60 minuta, a na na priključcima nazivne snage iznad 50 kW 45 minuta. Prekoračenje dozvoljenog trajanja punjenja na svim priključcima iznosi kunu po minuti (s PDV-om).

Komentari