VAŽNA OBAVIJEST: Zbog remonta posebna regulacija prometa na pružnoj dionici Zaprešić – Dobova

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Zbog remonta desni kolosijek pruge državna granica – Savski Marof – Zagreb GK bit će zatvoren za promet između kolodvora Zaprešić i Dobova od 1. srpnja u 22.20 sati do 2. srpnja u 4.20 sati. Lijevi kolosijek bit će zatvoren za promet 3. i 4. srpnja od 8.40 do 17.00 sati.

Dana 1. srpnja te 3. i 4. srpnja putnike će na relaciji Savski Marof – Harmica i obratno prevoziti autobusi umjesto vlakova prema rasporedu objavljenom na mrežnim stranicama HŽ Infrastrukture.

Ostali vlakovi vozit će po jednome kolosijeku na relaciji Zagreb Zapadni kolodvor – Savski Marof te su moguća kašnjenja pojedinih vlakova zbog čega se ispričavamo putnicima.

U sklopu projekta obnove pružne dionice Zagreb Zapadni kolodvor – Savski Marof u navedenome razdoblju izvodit će se radovi u kolodvoru Savski Marof. Planirani su radovi na zamjeni skretnica, signala i opreme kontaktne mreže te radovi na izgradnji uređenih površina za pristup putnika. Također planirani su radovi na željezničko-cestovnome prijelazu u kolodvoru Savski Marof.

Radovi na poddionici Podsused Tvornica i Zaprešić bit će nastavljeni sredinom srpnja 2021.

Ukratko o projektu:

Pružna dionica Zagreb Zapadni Kolodvor – Savski Marof duga je 17,8 km i nalazi se na koridoru RH1, vrlo važnome za međunarodni teretni i gradsko-prigradski putnički prijevoz.

Radovi na njezinoj obnovi koji su u tijeku vrijedni su 365,7 milijuna kuna (bez PDV-a), od čega se veći dio financira iz kredita Svjetske banke.

Po završetku cjelokupne obnove, a što se očekuje na ljeto 2022., vlakovi će dionicom Zagreb Zapadni kolodvor – Savski Marof prometovati brzinom od 120 km/h, sigurnost i interoperabilnost željezničkoga prometa bit će veći, smanjit će se troškovi održavanja pruge, a poboljšat će se i mogućnost prijevoza većeg broja putnika u dnevnome migracijskom prometu.


Komentari