USKORO OPET U KRATKIM RUKAVIMA: Evo kakvo će vrijeme biti u Zagrebu ovaj tjedan!

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Nakon svježeg ponedjeljka, ostatak tjedna će proteći uglavnom uz puno sunca i sve toplijim razdobljima. Kiše bi moglo biti potkraj tjedna na kopnu i Jadranu, no detaljnije o tome će se znati u idućim danima.

“Od utorka do četvrtka u unutrašnjosti uglavnom stabilno, uz dosta sunca, sa svježim, ponegdje i maglovitim jutrima, posebice u utorak te vjerojatno i u četvrtak. Dojam svježine još će pojačavati povremeno umjeren sjeverni vjetar koji će u malo manje svježi četvrtak okrenuti na jugozapadni i južni”, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Jutarnja temperatura na kopnu u utorak i srijedu će biti između 6 i 19, a dnevna od 13 do 18 Celzijevih stupnjeva. Nakon toga će samo rasti, pa bi do kraja tjedna ponegdje mogla biti i za gotovo 10 Celzijevih stupnjeva viša.

Djelomice sunčano i uglavnom bez oborina bit će u utorak Zagrebu. Ujutro na širem području grada moguća magla, a vjetar slab. Najniža temperatura zraka između 8 i 11, a najviša oko 17 °C. Kao i u ostatku unutrašnjosti, temperatura će se i u hrvatskoj metropoli popeti do ugodnih 25 stupnjeva do kraja tjedna.

Screenshot/ DHMZ

 

Na Jadranu će biti pretežno sunčano, uz buru koja u srijedu podno Velebita može imati i jake i olujne udare. U četvrtak će zapuhati jugozapadni i južni vjetar. Temperatura će na moru iznositi između 23 do 26 stupnjeva.

 

Komentari