UPOZORITE STARIJE SUGRAĐANE: Lopovi su sve domišljatiji, ali i agresivniji! Evo kako ulaze u stanove i što su sve spremni učiniti za novac

Umirovljenici (Foto: Josko Ponos CROPIX)

Ako imate starije roditelje, rođake pa čak i susjede, informirajte ih o tome da ne puštaju u svoje domove nepoznate osobe te da ne razgovaraju telefonski s nepoznatim ljudima koji im se predstavljaju kao službene osobe i traže od njih podatke i novac na bilo koji način.

Iz dana u dan čitamo policijska izvješća o tome na koje sve načine lopovi pljačkaju naše starije sugrađane. Koriste njihovu dob, neinformiranost i dobroćudnost da ih prevare i tako im uzmu na desetke tisuća kuna.

Tako je primjerice jučer između 12 i 13 sati u Susedgradu prevaren jedan stariji gospodin.

“Nepoznati se počinitelj lažno predstavio 90-godišnjaku kao službena osoba te mu na drzak način iz ruke istrgnuo torbu s novcem i pobjegao. Materijalna šteta iznosi više desetaka tisuća kuna”, priopćila je zagrebačka policija. Incident se dogodio u stanu pokradenog muškarca.

No, to nije sve jer se jučer u Susedgradu dogodila još jedna pljačka oko 12:50 sati. Nepoznati počinitelj se telefonski lažno predstavio 74-godišnjoj ženi kao službena osoba, a ona mu je povjerovala te mu je predala nekoliko desetaka tisuća kuna.

Da su lopovi sve domišljatiji imali smo priliku vidjeti i nedavno kada su u Peščenici dvije nepoznate žene opljačkale 86-godišnjakinju ponudivši joj besplatnu masažu.

Nakon što ih je pustila u stan iskoristile su njezinu nepažnju te joj otuđile novac i nakit. Materijalna šteta iznosi više desetaka tisuća kuna.


Komentari