U Zagrebu iznenada preminuo marketinški stručnjak Ivica Vidović, zna se i kada će i gdje biti pokopan

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Ivica Vidović, jedan od doajena marketinške industrije u Hrvatskoj i dugogodišnji predsjednik uprave McCann Ericksona Hrvatska, iznenada je umro u petak u 79. godini, izvijestila je u subotu Hrvatska udruga društava za tržišno komuniciranje (HURA!) .

“Dana 16. srpnja 2021. godine iznenada nas je napustio gospodin Ivica Vidović, jedan od doajena marketinške industrije u Hrvatskoj, dugogodišnji predsjednik uprave McCann Ericksona Hrvatska (1990. – 2014.), te Hrvatskog oglasnog zbora”, započeli su iz Udruge.

“Ivičin doprinos modernoj marketinškoj industriji u Hrvatskoj ostat će zabilježen kroz doprinos ili autorstvo u brojnim projektima, a oni na koje je on posebno osim svojeg McCann Ericksona bio ponosan bila su dva koautorstva zajedno s arhitektom Brankom Silađinom Hrvatskog paviljona na Svjetskoj izložbi EXPO 1998. u Lisabonu i 2000. u Hannoveru.

U industriji prepoznatljivi autoritet, u McCann Ericksonu sve do odlaska u mirovinu 2014. godine poštovan kao čovjek, mentor, kolega.

Iako u mirovini, do posljednjeg dana sudjelovao je aktivno i svojim velikim iskustvom doprinosio u humanitarnim projektima njegovog Lions kluba Zagreb, čiji je bio jedan od utemeljitelja prije 30 godina.

Njegov odlazak ostavit će veliku prazninu ponajprije u njegovoj obitelji, ali jednako tako u srcima brojnih prijatelja i članova sveukupne zajednice koji su ga poznavali”, poručili su iz HURA-e te obavijestili kako će se posljednji ispraćaj održati u utorak, 20. srpnja 2021. godine u 11.40 na Mirogoju.

 


Komentari