U protekla 24 sata u Zagrebu je zabilježeno 84 nova slučaja zaraze koronavirusom, jedna je osoba preminula

Testiranje na covid (foto: Vojko Basic / CROPIX)

Prema podatcima HZJZ-a u gradu Zagrebu je tijekom jučerašnjeg dana novooboljelo 84 osoba, a broj potencijalno oporavljenih/ozdravljenih je 251.209, što je 47 osoba više, nego jučer. U bolnici je od ove bolesti preminula jedna osoba.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ provedeno je 145 PCR testiranja na SARS-Cov-2, a 48 nalaza je bilo pozitivno.

Tijekom srijede, 01.lipnja 2022., Služba za epidemiologiju kontaktirala je 41 oboljelu osoba: sedam zaraženih osoba su kontakti COVID + osoba, osam oboljelih osoba za sada su negativne epidemiološke anamneze, za 18 osoba poslana je uputa o mjerama, a za šest osoba obrada je u tijeku. Jedna je osoba izložena je na radnom mjestu, dok je kod jedne osobe moguće mjesto izloženosti radno mjesto.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata su evidentirana 4 novooboljela korisnika.

01. lipnja 2022. godine na cijepnim mjestima Grada Zagreba cijepljeno je 37 osoba, od kojih 9 prvom, a 25 booster dozom.

 

Komentari