U PETAK JE NORIJADA: Iz Grada objavili kako će se odvijati promet – od Novog Zagreba do centra grada

Foto: Damir Krajac / CROPIX

U Zagrebu će se u petak, 26. svibnja, od 11,20 do 13 sati primijeniti posebna regulacija tramvajskog i autobusnog prometa zbog obilježavanja Dana zagrebačkih maturanata (Norijade), priopćili su u srijedu iz ZET-a.

Kolona maturanata sa središnjeg gradskog trga prema Bundeku krenut će u 12 sati te će, ovisno o situaciji na terenu, tijekom prolaska kolone dolaziti do povremenih zaustavljanja i preusmjeravanja linija.

U prvoj fazi bit će obustavljen tramvajski promet preko Trga bana Josipa Jelačića i Praškom ulicom. Linije 1, 6, 11, 13, 14 i 17 prometovat će preko Glavnog kolodvora, a linija 12 Ulicom grada Vukovara.

Oko 12,20 sati slijedi kratkotrajni prekid prometa Mihanovićevom i Vodnikovom ulicom, a oko 12,35 sati očekuje se i kratkotrajni prekid tramvajskog prometa Ulicom grada Vukovara, kod Miramarske na 15-ak minuta, dok kolona ne skrene u Aveniju Hrvatske bratske zajednice.

Istovremeno se očekuje i preusmjeravanje autobusnih linija koje pripadaju terminalu Glavni kolodvor.

Autobusi će voziti prohodnim dionicama, odnosno Ulicom grada Vukovara, Držićevom i Avenijom Dubrovnik do svojih uobičajenih trasa. Za to vrijeme bit će ukinuta autobusna stajališta Lisinski, Nacionalna sveučilišna knjižnica (NSK), Kruge, Bundek, Muzej suvremene umjetnosti i Sopot.


Komentari