U ostatku tjedna ‘kuhat’ ćemo se na pravim ljetnim temperaturama! Pogledajte prognozu za Zagreb

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Nakon ne posve stabilnog ponedjeljka, pred nama su sunčani i vrući dani. Stoga pripremite zaštitu za sunce, a ako ste na moru, uživajte u kupanju.

U Zagrebu iznadprosječno toplo

U utorak će u Zagrebu biti pretežno sunčano, poslijepodne su uz lokalno pojačan razvoj oblaka mogući kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 25 °C. Idući dan će biti još toplije uz obilje sunca, a u četvrtak će se glavni grad Hrvatske zagrijati na čak 30 Celzijevih stupnjeva. Pored toga, očekuje nas i iznadprosječno topla noć. Vruće će i u petak, ali će ipak biti za koji stupanj hladnije.

Screenshot DHMZ

Vruće i u ostatku Hrvatske

I u ostatku Hrvatske u utorak će biti sunčano, no i dalje mjestimice nestabilno.

“U unutrašnjosti su uz lokalno pojačan razvoj oblaka poslijepodne mogući pljuskovi s grmljavinom, vjerojatnije nad gorjem te u Slavoniji i unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar na kopnu većinom slab, a na Jadranu slaba do umjerena bura, od sredine dana zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 21 i 26 °C”, najavljuje DHMZ.

Idućih dana, diljem unutrašnjosti bit će sve toplije i većinom sunčano. Kao i u Zagrebu, i u drugim kopnenim krajevima bi temperatura mogla dosegnuti 30 °C. U petak opet raste vjerojatnost za mjestimične lokalne pljuskove i grmljavinu, ali uglavnom na zapadu,  ponajprije u Istri. Očekuje se tek manji pad temperature zraka.

Komentari