TUČA RAZBIJALA STAKLA NA AUTIMA: U Lici temperatura u kratkom roku pala za skoro 11 °C! DHMZ izdao upozorenje i za zagrebačku regiju

Ilustracija (Foto: Boris Kovacev/CROPIX)

Nakon iznimno vrućeg ponedjeljka, stiže kratkotrajno osvježenje. Promjena vremena u večernjim satima već je zahvatila Liku.

Oko 19 sati to je područje pogodilo grmljavinsko nevrijeme s kišom, ponegdje i s tučom, koje je u vrlo kratkom vremenu snizilo temperaturu zraka za skoro 11 stupnjeva, sa 31,4 na 20,6 stupnjeva.

Županijski Centar 112 za Hinu je otkrio da nisu imali dojave građana o materijalnim štetama i stradavanjima ljudi. Dežurni operater kratko je rekao “za sada smo dobro prošli”.

Najviše tuče palo u Perušiću gdje ima i razbijenih vjetrobranskih stakala na automobilima, ali nije bilo potrebe za intervencijom vatrogasaca igdje u županiji, izjavio je zapovjednik Vatrogasne zajednice Ličko-senjske županije Zvonimir Lončarić.

Osim gospićke regije, žuti meteoalarm izdan je za zagrebačku regiju. Kako javlja DHMZ nevrijeme se na tom području Hrvatske očekuje u kasnijim večernjim satima.

“Izraženiji pljuskovi s grmljavinom mogući su u Međimurju te uz granicu sa Slovenijom. Vjerojatnost grmljavine je 50 posto.

Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom”, upozorili su iz DHMZ-a.

Na kontinentu Hrvatske u utorak će se lakše disati, dok će u Dalmaciji i dalje biti vruće.

U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu bit će promjenljivo i nestabilno, mjestimice s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno je moguće i grmljavinsko nevrijeme, osobito u Slavoniji. U Dalmaciji duž obale i dalje sunčano, no u njezinoj unutrašnjosti su uz povremeno više oblaka mogući lokalni popodnevni pljuskovi. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, uz nestabilnosti pojačan, a duž obale jugozapadni i sjeverozapadni koji će na sjevernom Jadranu okrenuti na buru i jačati. Najniža jutarnja temperatura zraka od 16 do 21, na Jadranu od 24 do 28 °C. Najviša dnevna temperatura u središnjim i gorskim područjima između 25 i 30, u Slavoniji do 33, a duž obale i u unutrašnjosti Dalmacije od 31 do 36 °C, izvijestio je DHMZ.

Komentari