TRAVANJ NASTAVLJA U SVOME STILU! I dalje oblačno, a ne zaboravite ponijeti i kišobran

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

U ponedjeljak, 19. travnja, u Zagrebu, ali i središnjoj Hrvatskoj, vrijeme će biti pretežito oblačno, ponegdje s kišom, a sredinom dana mjestimice su moguća i kraća sunčana razdoblja. Vjetar većinom slab sjeverni. Temperatura će se kretati oko deset stupnjeva.

Nešto toplije bit će na istoku Hrvatske, gdje će biti promjenjivo i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, osobito u zapadnoj Slavoniji. Vjetar većinom slab. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 5 °C, a najviša dnevna, malo viša od nedjeljne – uglavnom od 10 do 12 °C.

Na sjevernom Jadranu promjenjivo, mjestimice s kišom, a u gorskim krajevima oblačnije i kišovitije, u najvišim predjelima još uz mogućnost za malo susnježice ili snijega. Uz obalu će u noći i ujutro puhati umjerena i jaka bura koja će već prijepodne oslabjeti. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 4 °C, uz obalu između 5 i 9 °C, a najviša dnevna od 6 do 8 °C, na moru između 13 i 15 °C.

Dalmaciji djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom. Mjestimice će biti kiše, a moguć je i poneki pljusak, osobito u njezinoj unutrašnjosti. ujutro slaba do umjerena bura, a zatim zapadnjak i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 5 °C, uz obalu između 7 i 10 °C, a najviša dnevna uglavnom od 12 do 16 °C.

Podjednaka će temperatura zraka biti i na jugu Hrvatske, gdje će uz promjenljivu naoblaku ponegdje biti kiše, a mogući su i lokalni pljuskovi s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, uz obalu jugozapadni, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Stanje na cestama

Kolnici su mokri ili vlažni u većem dijelu zemlje, mogući su odroni pa iz Hrvatskog auto-kluba vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Jak vjetar usporava promet na autocestama A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić i A1 Zagreb-Split-Ploče između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok. Vozi se uz ograničenje brzine. Molimo korisnike za poštivanje prometnih znakova.

Od danas do 30. travnja zbog radova bit će zatvorena državna cesta DC36 Žažina-Sisak u Sisku na dionici između Zagrebačke ulice i raskrižje Odranske ulice i mosta preko rijeke Odre. Obilazak je gradskim ulicama kroz Komunalnu zonu u Sisku.

Na graničnom prijelazu Duboševica, teretna vozila na izlaz čekaju jedan sat, kao i na prijelazu Macelj, a na Bregani teretna vozila čekaju sat i pol. U pomorskom prometu nema poteškoća.


Komentari