TOMAŠEVIĆ U UNIFORMI ČISTOĆE! Krenuo je s radnicima skupljati smeće: Ja nisam Milan Bandić…

Foto: Zagreb.info

Štrajk radnika Čistoće, koji je ušao u svoj četvrti dan, okončan je dogovorom suprotstavljenih strana.

11:15 – ”Ja sam na edukaciji kao pomoćni radnik i danas ću s njima provesti nekoliko sati kako bih bolje razumio probleme s kojima se susreću”, rekao je danas gradonačelnik Tomislav Tomašević kada je pred novinare stao u odijelu Čistoće. Odlučio se na taj potez nakon što se sastao s radnicima Čistoće i pristao na njihove zahtjeve kako bi se prekinuo štrajk.

”Potpisao sam da neće biti sankcija. Radnici su me zvali da dođem i ja sam danas ujutro odmah došao. Imali smo jedan dug i otvoren razgovor. Ja nisam Milan Bandić koji bi obukao to odijelo da nauči radnike kako se radi, nego sam ga obukao kako bih ja naučio kako se radi”, rekao je.

10:40 – Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel potvrdio je u četvrtak Hini da je prekinut štrajk u Čistoći, nakon što su radnici dobili jamstvo od zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića da će o jučerašnjem dogovoru dobiti pisanu garanciju.

“Krenuli su raditi, gradonačelnik je tamo, bit će u pisanom obliku garancija gradonačelnika Tomaševića. Krenuli su svi raditi i prekida se bunt”, rekao je Novosel.

Tomašević se jutros sastao s radnicima Čistoće, nakon što su jučer postigli dogovor s Upravom Holdinga i najavili prekid štrajka, a onda ga nastavili jer nisu dobili pisanu garanciju.

RADNICI ČISTOĆE ČEKAJU JUTRO! Još uvijek ne rade, Tomašević ljut: ‘Ilegalni štrajk koji traje unedogled’

Petero radnika i Novosel na sastanku s predsjednikom uprave Holdinga Ivanom Novakovićem i voditeljem Čistoćem Davorom Vićem dogovorili su momentalnu isplatu dodataka od 700 kuna onima s najnižim plaćama i 600 kuna vozačima, dok su se usuglasili da će se o njihovim zahtjevima za povećanjem koeficijenata na 1,8 za komunalne radnike te 2,4 za radnike Čistoće pregovarati u okviru procesa mirenja sa sindikatima.

Sastanak reprezentativnih sindikata i Uprave Holdinga održat će se u petak. Prema najavi medija, sam gradonačelnik Tomašević pridružit će se radncima Čistoće u odvozu otpada.

10:00 – Gradonačelnik Tomislav Tomašević u Čistoći je na razgovoru s radnicima. Navodno je obećao u roku od 30 dana ispuniti njihove zahtjeve. Radnici navodno čekaju taj dogovor u pisanom obliku te će tek nakon toga početi raditi.

7:15 – Radnici su izašli na teren, odvoze otpad tamo gdje su i rekli da će odvoziti – u školama, vrtićima i bolnicama.

6:40 – “Ispričavamo se građanima Zagreba. Hvala na podršci koju ste iskazivali. Odluka je radnika da se štrajk nastavlja jer jučerašnji pregovori nisu uspjeli. Od danas bolnice, vrtići i škole se voze, po rasporedima kako treba, da se radnici zahvale građanima Zagreba i da taj dio ne trpi dodatne posljedice”, poručio je jutros radnik Čistoće koji je pozvao na pregovore.

6:30 – Radnici Čistoće nastavljaju sa štrajkom i u četvrtak ujutro.