TEMPERATURNI ŠOK PRED VRATIMA: Stižu pljuskovi i osjetno zahlađenje! Pogledajte prognozu za Zagreb

Ilustracija (Foto: Damjan Tadic / CROPIX)

Nakon obilja sunca i ljetnih temperatura, kraj svibnja obilježit će osjetno zahlađenje. Promjena vremena zahvatit će većinu Hrvatske za vikend. Kiša na kopnu i jaka bura na Jadranu pomrsit će planove mnogima, a neki će osjetiti olakšanje.

Prognoza za Zagreb: Veliki pad temperatura za vikend 

U noći i prijepodne u Zagrebu bit će većinom oblačno uz mogućnost za pokoju kap kiše na širem području grada. Od sredine dana pretežno sunčano. Vjetar slab, u prvom dijelu dana mjestimice umjeren sjeveroistočni. Najniža jutarnja temperatura od 15 do 17, a najviša dnevna između 25 i 27 °C, prognoza je za četvrtak iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Djelomično sunčano će biti još u petak, a za vikend je najavljena kiša i dnevna temperatura niža za čak 10 Celzijevih stupnjeva. Očekuje nas svega 15 °C, stoga pripremite topliju odjeću.

Prognoza za Zagreb (Screenshot DHMZ)

Pljuskovi i grmljavina u Dalmaciji

U Hrvatskoj će u petak biti djelomice sunčano.

“U unutrašnjosti u prvom dijelu dana oblačnije, a malo kiše moguće je uglavnom na istoku. Poslijepodne ponajprije u gorju te u unutrašnjosti Istre mjestimice može biti lokalnih pljuskova i grmljavine. Vjetar slab, prijepodne do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana u noći i ujutro umjerena, pod Velebitom i jaka bura, drugdje slabo i umjereno jugo, a od sredine dana uz obalu jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura između 12 i 17, na Jadranu od 17 do 22 °C. Najviša dnevna uglavnom od 25 do 30 °C”, priopćili su iz DHMZ-a.

Pljuskovi su izgledni u petak u unutrašnjosti Hrvatske, a vikend će proteći uz povremenu kišu i izraženo osvježenje. Osjećaju hladnoće doprinijet će sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu će u petak biti još sunčano, a promjena vremena stiže u subotu tijekom večere najprije na sjeveru. Pljuskovi i grmljavina bit će izraženiji u nedjelju u Dalmaciji, a zapuhat će i umjerena do jaka bura.


Komentari