TEMPERATURE ĆE PASTI VIŠE OD DESET STUPNJEVA! Nakon kulminacije toplinskog vala dolazi potpuni šok

Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL

Nalazimo se u toplinskom valu, a upravo u četvrtak žive na termometru trebale bi dosegnuti svoj maksimum! U srijedu je tako na postaji Nacionalnog parka Mljet izmjereno visokih 40,1 stupanj.

I danas će biti najvruće u Dalmaciji, s temperaturama oko 39, 40 stupnjeva. Naime, u četvrtak, ali i petak očekuje nas vrhunac toplinskog vala, zbog čega je na snazi najviši stupanj upozorenja.

Pretople su i noći, a temperatura u dijelovima Dalmacije ne pada ispod 25, što je mnogima teško podnošljivo. Mnogi priželjkuju osvježenje, koje nam stiže u nedjelju, kad će nam se sa sjeverozapada približiti frontalni poremećaj. Bit će to intenzivna i brza promjena vremena, što će rezultirati osjetnim osvježenjem, već u nedjelju, a još više u ponedjeljak.

Temperature bi u dijelovima unutrašnjosti lokalno mogle pasti i za desetak stupnjeva, javlja N1.

Stanje u prometu

Pojačan promet tijekom dana HAK očekuje na prilazima turističkim središtima duž obale, na gradskim prometnicama i obilaznicama, a povremene zastoje na dionicama autocesta kraj odmorišta i pred naplatnim postajama, pojedinim graničnim prijelazima, te na cesta gdje traju radovi.

Zbog toplinskog vala savjetuje svima koji putuju na dužim relacijama da to čine rano ujutro ili kasnije navečer, a izbjegavaju vožnju i putovanje tijekom dana kada temperature dosežu svoj maksimum.

Na graničnom prijelazu Bregana je u putničkom prometu na ulazu zabilježeno čekanje od sat vremena na ulazu. U pomorskom prometu nema poteškoća.

Komentari