TEMPERATURA SE PENJE ‘SAMO’ DO 36: Putujete li negdje, idite rano ujutro ili kasno navečer!

Foto: Zagreb.info

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju, poručuju u utorak ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK) pozivajući vozače da izbjegavaju vožnju i putovanje tijekom dana kada temperature dosežu svoj maksimum.

Promet je pojačan na gradskim cestama i obilaznicama, a povremeni zastoji mogući su na dionicama cesta gdje se vozi uz privremenu regulaciju prometa.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Popovača uočen je pas pa HAK poziva vozače na dodatni oprez.

Zbog upozorenja od toplinskog vala savjetuju svima koji putuju na dužim relacijama da to čine rano ujutro ili kasnije navečer, a izbjegavaju vožnju i putovanje tijekom dana kada temperature dosežu svoj maksimum. Tijekom puta treba se češće zaustaviti i rashladiti te piti dovoljno tekućine i umjereno koristiti rashladni uređaj u vozilu.

Danas 9 do 17 sati zbog radova bit će zatvorena državna cesta DC512 Makarska- Ravča, poddionica Donja Gora-Ravča, od naselja Gornje Igrane do zaseoka Brikva. Obilazak je Makarska-Gornje Igrane-županijskom cestom Ž6199, (D512) Šošići-Kozica (D62) te državnom cestom D62 Kozica- Ravča i obratno.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu. U pomorskom prometu nema poteškoća.

Vrijeme danas

U Hrvatskoj u utorak prevladava pretežno sunčano i vruće vrijeme, a najviša dnevna temperatura kretat će se od 31 do 36 Celzijevih stupnjeva, poručuju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Vjetar će puhati slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu i jugo, prema otvorenom moru i umjereno jako.


Komentari